Авторизация

Януковичу дали 13 років за держзраду

Януковичу дали 13 років за держзраду

Сьогодні, 24 січня, Оболонський районний суд Києва оголосив вирок екс-президенту Віктору Януковичу  у справі про державну зраду: 13 років позбавлення волі. Термін покарання буде відраховуватися з моменту затримання. Текст зачитав суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент LIGA.net.

"Суд вважає за необхідне обрати Януковичу покарання у вигляді позбавлення волі, так як його перевиховання і виправлення неможливе без ізоляції від суспільства", - сказано в рішенні суду.


Також Янукович повинен відшкодувати процесуальні витрати в сумі 98 тисяч 561 грн 20 коп. Рішення про арешти майна в рамках забезпечення провадження суд залишив без зміни.

Вирок вступить в силу після завершення терміну подачі апеляційної скарги, якщо така скарга буде подана. На апеляцію відводиться 30 днів.


Було встановлено, що 1 березня 2014 року з території РФ, діючи умисно з метою сприяння Москві, колишній 4-й президент України Янукович закликав російського президента Володимира Путіна  використовувати армію Росії на території України.


"Тим самим він надав РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - заявив суддя Владислав Дев'ятко.





Колегія суддів на чолі з Владиславом Дев'ятком


Як сказано в рішенні суду, Янукович вступив у змову з високопосадовцями РФ і сприяв їм у забезпеченні військової окупації Криму.


Янукович проходив фігурантом кримінальної справи за ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність), ч. 5 ст. 27 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону) і ч. 2 ст. 437 КК (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій).


Реклама

Суд визнав Януковича винним у скоєнні злочинів за ч.1 ст.111, ч.5 ст. 27 і ч. 2 ст.437.






Адвокати Януковича

У листопаді 2016 року генпрокурор Юрій Луценко  оголосив підозру Януковичу в державній зраді. Було дозволено затримати його і доставити в суд; дано дозвіл на заочне розслідування. Навесні 2017-го до суду було передано обвинувальний акт. Для Януковича просили 15 років в'язниці.



Щодо процесу відбулося 89 засідань з допитами численних свідків, в тому числі серед нинішнього керівництва країни. Янукович так і не виступив на суді з останнім словом.


З весни 2014 року він ховається на території країни-окупанта Росії.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка