Авторизация

У Донбасі перший священик Московського патріархату перейшов в ПЦУ

У Донбасі перший священик Московського патріархату перейшов в ПЦУ

У Луганській області, в селі Веселе, відбувся перший перехід священика УПЦ Московського патріархату Володимира Маглена в новостворену Православну церкву України. Інформацію про це він підтвердив в своєму Facebook.

"Один в полі не воїн. Дякую вам друзі, що ви завжди поруч. Це дуже відчувається", - написав він у своєму Facebook, додавши, що "церква - це люди".


Веселе Старобільського району знаходиться в 30 км від кордону з країною-агресором Росією і в 70 км від лінії фронту.

Вчора, 20 січня, ієрей провів своє перше служіння спільно з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським ПЦУ Олександром Драбинко в Спасо-Преображенському Соборі в Києві.


В сюжеті  ТСН йдеться, що священик почав служити в Веселому до війни РФ проти України. Тоді храму в селі не було, його дозволили побудувати в колишній зруйнованій будівлі амбулаторії.


Священик повідомив парафіянам про перехід в ПЦУ на свято Водохреща, 19 січня. Тепер вони мають право визначитися, яку церкву відвідувати. За його словами, до цього рішення він готується кілька місяців.








Отець Володимир (фото - журналіст ТСН Неллі Ковальська/Facebook)


На інтерактивній карті перехід священика церкви в Веселому вже відображено. На даний момент з УПЦ МП в новостворену Православну церкву України (ПЦУ) перейшли вже близько 70 парафій.


Реклама




Дивіться також: "Флот наш російський". Як УПЦ МП в Криму благословляє на війну

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка