Авторизация

Теракт в Ужгороді: до розслідування підключилася Німеччина - ЗМІ

Теракт в Ужгороді: до розслідування підключилася Німеччина - ЗМІ

Прокуратура Німеччини розпочала розслідування проти співробітника ультраправої партії Альтернатива для Німеччини (АДН) Мануеля Оксенрайтера, який, можливо, причетний до підпалу Угорського культурного центру в Ужгороді в Закарпатській області України в 2018 році. Про це повідомляє  Zeit Online  з посиланням на своє джерело.

Також після звинувачень на суді в Кракові, які прозвучали проти Оксенрайтера, де судять головного підозрюваного у цій справі, його звільнили з бюро Маркуса Фронмайєра - депутата бундестагу від АДН в федеральній землі Баден-Вюртемберг.


При цьому сам Фроммайер зазначає, що це не означає визнання провини Оксенрайтера.

За словами керівника бюро, його співробітник, якого підозрюють в підбурюванні до підпалу, сам ініціював своє звільнення.


В Україні цей інцидент розслідують як теракт.



15 січня Міхал Прокопович, головний підозрюваний у справі про підпал Угорського культурного центру в Ужгороді в Закарпатській області України в 2018 році, на суді в Кракові заявив, що в ролі замовника злочину виступив громадянин Німеччини Мануель Оксенрайтер.


У лютому минулого року в СБУ заявляли, що іноземців, які підпалили Угорський культурний центр в Ужгороді, курирували російські спецслужби.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка