Авторизация

Перейменування вулиць в Києві тепер неможливе без участі жителів

Перейменування вулиць в Києві тепер неможливе без участі жителів

У Києві перейменування вулиць тепер буде неможливим без проведення консультацій з людьми, які там проживають. Відповідне розпорядження підписав мер столиці Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

Це нововведення стосується також перейменування провулків, проспектів, бульварів, спусків і проїздів.


У мерії нагадали, що протягом 2014-2018 років у Києві перейменовано 206 об'єктів. Така кількість перейменувань часто викликала значний суспільний резонанс серед киян, відзначили в КМДА.

При цьому організацією проведення консультацій з жителями повинен займатися сам ініціатор перейменування. Він має право самостійно визначити форму цих консультацій - громадські слухання, збори, збір підписів, зустрічі.


Далі результати консультацій повинні подаватися на ім'я мера одночасно з ініціативою про перейменування, "крім випадків, коли ініціатива про перейменування оформлена і підтримана як електронна петиція".



Ці зміни не стосуються "пропозицій щодо найменування нових вулиць, перейменування мостів, скверів, парків і т.д., а також присвоєння імен юридичним особам комунальної форми власності".


У листопаді минулого року на пленарному засіданні Київської міськради депутати підтримали кілька перейменувань столичних топонімів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка