Авторизация

Уляна Супрун пояснила, що приносить користь для здоров'я

Уляна Супрун пояснила, що приносить користь для здоров'я

Допомога іншим приносить не тільки позитивні емоції, а й велику користь для здоров'я. Про це повідомила у себе в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Тому ще одна новорічна резолюція, яку варто принагідно старанно виконувати протягом року - зайнятися волонтерством", - підкреслила Супрун.


За її словами, волонтерська робота позитивно впливає на психічне здоров'я

"Вчені вказують, що один з ймовірних механізмів - стимуляція зон винагороди в мозку, саме тоді, коли ми робимо добрі справи. Значення має також мотивація. Якщо ви дійсно хочете допомагати іншим і займаєтеся проблемою - це буде кращий вплив саме на ваше здоров'я", - уточнила вона.


Чиновник додала, що волонтерство підсилює соціальну взаємодію і об'єднує людей за інтересами.


"Спілкування допомагає будувати нові знайомства, знижує ризики появи тривожності і депресії, в цілому впливає на психічне здоров'я позитивним чином", - вважає Супрун.


Вона додала, що метааналіз досліджень на цю тему дає однозначний висновок - волонтерство корисно для психічного здоров'я і впливає на тривалість життя.


"Зараз ведуться дискусії, чи важливо включати волонтерські активності в програму громадського здоров'я, щоб в цілому поліпшити здоров'я населення", - зазначила Супрун.


В.о. міністра охорони здоров'я уточнила, що в одному з досліджень було виявлено, що люди старше 50 років, які регулярно допомагали іншим, мали менші ризики появи високого тиску в порівнянні з тими, хто не займався волонтерством.



"Додаткова активність у вигляді волонтерства допомагає літнім людям залишатися соціально і фізично активними, а також менше відчувати себе самотніми. Через це вони відчувають більший рівень задоволеності життям", - сказала Супрун.


Реклама

26 грудня 2018 року Супрун розвіяла міф про мігрень і біль в суглобах через погану погоду і метеозалежність.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка