Авторизация

Перший рівень небезпеки: циклон принесе снігопади - погода

Перший рівень небезпеки: циклон принесе снігопади - погода

Циклон з Середземного моря принесе в Україну сильні снігопади, синоптики відносять його до першого рівня небезпеки. Про це сьогодні на засіданні держкомісії з питань надзвичайних ситуацій розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

"Протягом сьогоднішнього дня в акваторії Середземного моря, десь в районі Греції, утворюється циклонний вихор, який протягом найближчих двох діб буде переміщатися в північно-східному напрямку і вийде на територію України", - повідомив Кульбіда.


У зв'язку з цим 4 січня близько 15:00 синоптики очікують циклон в районі Азовського моря. Під його впливом буде знаходитися південно-східна частина України, де очікується випадання від 15 до 30 см снігу, мокрого снігу.

Температура становитиме від -1 до -3 градусів. Найбільша кількість опадів очікується на території Луганської та Донецької областей, і з урахуванням снігу, який вже випав раніше, висота снігового покриву складе від 15 до 20 см.


Також до 20 см снігу - в Запорізькій області. Трохи менше снігу буде в Херсонській, Дніпропетровській і Харківській областях.


Крім сильних снігопадів, прогнозується посилення вітру до 15-20 м/с, на узбережжі Азовського моря до 25 м/с.


При такій швидкості вітру будуть спостерігатися хуртовини та снігові замети. Налипання мокрого снігу та ожеледь в основному очікуються в прибережній зоні.


"Очікувані метеорологічні умови... відносяться до першого рівня небезпеки, на яку вже потрібно реагувати прийняттям заходів", - зазначив він.


Найбільші ускладнення можливі на автодорогах, налипання снігу може стати причиною обриву проводів. З 08:00 5 січня циклон покине територію України і переміститься на територію РФ.



"Уже 5 січня вдень явища ослабнуть і припиняться", - додав директор Укргідрометцентру.


Реклама

3 січня 2019 року повідомлялося, що в результаті переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка