Авторизация

Геращенко: Україна пропонує звільнити заручників до Різдва

Геращенко: Україна пропонує звільнити заручників до Різдва

Україна вимагає звільнення українських заручників і політв'язнів до Різдва, 7 січня 2019 року. Про це в Facebook повідомила представник Києва в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ми готові говорити про різні формати, обговорити кожне прізвище, зробити все для зближення позицій і звільнення затриманих. Було б дуже правильно і гуманно звільнити всіх до Різдва, до 7 січня 2019 року", - підкреслила Геращенко.


Вона зазначила, що представники ОРЛО відмовилися від проведення скайп-конференції зі звільнення українських заручників, яка була запланована на 27 грудня 2018 року.

За її словами, українська сторона в ТКГ запропонувала провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи, щоб ще раз спробувати зблизити позиції в питанні звільнення заручників.


"Ми передали конкретні пропозиції, списки і запропонували здійснити велике звільнення в форматі 22-22, 39-11 і 33-8 5 січня, напередодні Різдва", - зазначила Геращенко.


Читайте також: Марчук розповів про формули обміну українських заручників


Геращенко уточнила, що представники ООЛО надіслали лист, в якому відмовилися від скайп-конференції і назвали ініціативи України щодо звільнення заручників "піар-акцією". Вона підкреслила, що до сих пір Україна не отримала жодної відповіді від РФ і представників ОРДО.


"На жаль, констатуємо, що очікували більш активної і конструктивної позиції і від координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі посла Фріша. Він запропонував провести конференцію 29, а не 27 грудня (ми згодні на 29 грудня, звичайно, але від представників ОБСЄ очікуємо більш зацікавленої позиції і більшої ініціативи в вирішенні гуманітарних питань) ", - зазначила Геращенко.


Геращенко додала, що РФ і її представники все ці роки не дали жодної письмової відповіді на українські пропозиції.



"Тільки усно відповідають на групі, "нас там нет", це "гражданская вайна". Розумію, чому вони не дають письмових відповідей - не хочуть залишати ніяких документів, але це не звільнить РФ від відповідальності за розв'язання війни і невиконання мінських угод", - сказала Геращенко.


Реклама

21 грудня 2018 року Україна запропонувала ОБСЄ провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи, на якій ще раз обговорити питання звільнення заручників і політв'язнів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка