Авторизация

Порошенко про події на Азові: Вдалося уникнути гіршого

Порошенко про події на Азові: Вдалося уникнути гіршого

Міжнародні друзі України недооцінювали загрозу в Азовському морі, але їх тиск на Кремль після агресії в Керченській протоці зупинив найгірший сценарій. Про це на засіданні РНБО заявив президент Петро Порошенко.

"У поєднанні з воєнним станом, підтримка і конкретні дії наших міжнародних партнерів, їх тиск на Кремль... зупинили найгірший сценарій, який в тому числі планувала Російська Федерація. Наші військові, наші дипломати, наші партнери всі разом не дозволили Путіну перетнути нову червону лінію", - заявив Порошенко.


Він зазначив, що криза в акваторії Азовського моря виникла не відразу, і Україна неодноразово звертала увагу міжнародних партнерів на те, що Росія намагається перетворити Азов в своє внутрішнє озеро.
Реклама

"І часом, скажу відверто, складалося враження, що частина наших друзів, справжніх друзів, недооцінювали явні ризики, хоча ми подавали абсолютно об'єктивну інформацію, не згущаючи фарби", - зазначив він.



Він підкреслив, що 22 з 24 українських моряків, захоплених Росією, назвали себе військовополоненими.


Режим воєнного стану в десяти областях України, який діяв 30 діб, продовжувати не будуть. Сьогодні о 14:00 він закінчився.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?