Авторизация

Окупанти нагородили грамотами загарбників кораблів ВМС України

Окупанти нагородили грамотами загарбників кораблів ВМС України

У середу, 12 грудня, Державна Дума країни-агресора Росії нагородила грамотами прикордонників, які брали участь в захопленні після обстрілу кораблів Військово-морських сил ЗС України з українськими моряками біля Керченської протоки в Чорному морі. Про це заявив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін, передає пропагандистський ресурс РІА Новини.

За його словами, екіпажі прикордонних сторожових кораблів і катерів "нагородили почесними грамотами Держдуми". Заохотили їх за те, що обстрілявши українські катери, поранивши моряків і захопивши їх в полон, ті "припинили спробу розв'язати збройний конфлікт в російських територіальних водах".


Читайте також: Bellingcat: РФ обстріляла "Бердянськ" у нейтральних водах - карти

Володін запевняє, що російські загарбники "продемонстрували мужність і героїзм та діяли в повній відповідності з міжнародним правом".

Раніше сьогодні повідомлялося, що президент Петро Порошенко в Брюсселі передав президенту Європейської ради Дональду Туску списки осіб і кораблів Росії, причетних до захоплення кораблів і моряків ВМС України.

Дивіться також: Знак окупанта. За що нагороджують медаллю "За повернення Криму"

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатера південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. Моряків відвезли в Москву: 21 військового - в СІЗО Лефортово, трьох поранених - до медчастини ізолятора "Матроська тиша". У 10 областях України введено воєнний стан.

Зморив також: РФ готувалася до захоплення кораблів ВМС більше року - єврокомісар

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?