Авторизация

НАТО допоможе Україні засекретити від РФ військовий зв'язок

НАТО допоможе Україні засекретити від РФ військовий зв'язок

Північноатлантичний альянс в найближчі тижні, до кінця 2018 року, передасть українським військовим обладнання для захищеного зв'язку. Про це сьогодні, 13 грудня, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг повідомив на спільній прес-конференції з президентом Петром Порошенком в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, передає Європейська правда.

"Я тільки що повідомив президенту Порошенку, що ми доставимо обладнання захищеного зв'язку для української армії до кінця року", - заявив він.


Столтенбенг назвав цей крок одним із проявів реакції Альянсу на напад спецназу ФСБ РФ на кораблі ВМС України Чорному морі. Він зазначив, що Альянс вже надає допомогу ЗСУ через трастові фонди, в тому числі через фонд, який займається реформою комунікаційної системи української армії.

"Не може бути виправдання використанню сили проти українських моряків і кораблів. Росія повинна невідкладно звільнити моряків і повернути захоплені кораблі", - нагадав він позицію НАТО.

Раніше повідомлялося, що 12-13 грудня президент Петро Порошенко їде до столиці ЄС заручатися підтримкою проти Путіна.

Сьогодні в Брюсселі він передав президенту Європейської ради Дональду Туску списки осіб і кораблів Росії, причетних до захоплення кораблів і моряків ВМС України.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстрілялималі бронекатера південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. Моряків відвезли в Москву: 21 військового - в СІЗО Лефортово, трьох поранених - до медчастини ізолятора "Матроська тиша". У 10 областях України введено воєнний стан.

Зморив також: РФ готувалася до захоплення кораблів ВМС більше року - єврокомісар

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?