Авторизация

У ГУР розповіли, як бойовики заганяють місцевих жителів на війну

У ГУР розповіли, як бойовики заганяють місцевих жителів на війну

Бойовики приховано використовують можливість забезпечення мобілізаційного комплектування з'єднань і частин за рахунок погіршення соціально-економічного становища жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

За даними української розвідки, створюються штучні умови для неможливості працевлаштування громадян, які протягом цього року залучалися до мобілізаційних зборів і відмовлялися від призову.


"У зв'язку з цим сформовані нові підрозділи нібито для боротьби зі злочинністю в економічній сфері. Основним призначенням зазначених структур є фабрикація підстав для ліквідації підприємств будь-якої форми власності, керівництво яких мало сприяє примусу працівників проходити військову службу в складі російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

У ГУР уточнили, що так звані військові комісаріати отримали розпорядження активізувати заходи щодо призову на військову службу співробітників, які будуть звільнені в зв'язку з припиненням роботи їх підприємств.

"Багатьох ще й залякують, що призовуть в Україну через воєнний стан. Продажі в торгових центрах і на ринках після воєнного стану сильно впали. Буду теж скоро переїжджати в Україну (на підконтрольну Україні територію, - ред.)", - розповіла на правах анонімності приватний підприємець обласного центру Олена.


За інформацією джерел LIGA.net у тимчасово окупованому Луганську середня зарплата співробітника "поліції" стартує зараз від 18 тис рублів (9 тис грн, - ред.), найманців від 20 тис рублів (10 тис грн, - ред.), псевдочиновиків від 25 тис рублів (12,5 тис грн, - ред.). Їм все за графіком видають, але можуть затримати "бюджетникам", - уточнило джерело.

Порівняно з 2017 роком українці Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської і Харківської областей все більше підтримують мирне вирішення гібридної війни в Донбасі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?