Авторизация

Знімав укладання асфальту в калюжі: побили журналіста

Знімав укладання асфальту в калюжі: побили журналіста

У Краматорську Донецької області журналіста Андрія Романенка побили після того, як він вирішив зняти процес укладання асфальту комунальною службою. Про це у своєму Facebook повідомив глава Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

За його словами, увечері 9 грудня Романенко побачив, як в парку Пушкіна будівельники, незважаючи на сніг і дощ, укладають асфальт. Журналіст вирішив "зафіксувати неефективне використання коштів платників податків".


Після цього, розповів Томіленко, до Романенка підійшов чоловік, якого журналіст ідентифікував як бригадира, і став вимагати видалити відео. Романенко повідомив, що виконує свої службові обов'язки, після чого невідомий вдарив його в обличчя, відібрав телефон і змусив видалити зняте.

Замовником будівельних робіт на реконструкцію парку, за словами Романенка, виступає управління капітального будівництва міськради Краматорська. Там поки не коментували інцидент.

Романенко написав заяву в поліцію про перешкоджання журналістській діяльності.

В Краматорському відділі ГУНП в Донецькій області виданню Радіо Свобода повідомили, що за фактом інциденту відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК.

"Зараз встановлюється точне місце злочину, після цього буде з'ясовано, хто проводив будівельні роботи", - повідомили в поліції.

16 листопада Печерський суд Києва в четвертий раз зобов'язав Військову прокуратуру продовжити розслідування можливого перешкоджання співробітниками Служби безпеки України журналістській діяльності знімальної групи програми Схеми.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка