Авторизация

Агресія РФ: в Керченській протоці стоять більше 140 суден

Агресія РФ: в Керченській протоці стоять більше 140 суден

Станом на ранок 7 грудня на якірних стоянках і рейдах в очікуванні проходу Керченською протокою знаходяться більше 140 суден, 98 з яких з боку Чорного моря. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

За даними Держприкордонслужби, в кінці листопада кількість суден в Керченській протоці становила понад 400.


"У перші дні грудня ситуація дещо стабілізувалася, і кілька днів тому їх кількість знизилася до 105, зараз знову фіксується їх збільшення", - відзначили в прес-службі.

У Держприкордонслужбі повідомили, що окупанти створюють перешкоди саме кораблям, що прямують в українські порти. Всього за минулу добу через Керченську протоку вони пропустили лише 41 судно в обох напрямках, з яких вісім кораблів саме з/до портів України. Кораблі перевіряли представники ФСБ Росії.

"Росія також не враховує ризик виникнення аварійних ситуацій через збільшення і накопичення судів на якірних стоянках", - відзначили в прес-службі.

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна не має наміру відмовлятися від використання Керченської протоки в інтересах своїх військових кораблів і Військово-морських сил.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатер південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон.

Читайте також: Український адмірал готовий обміняти себе на полонених моряків

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка