Авторизация

Путін слабкіше, ніж хоче здаватися Заходу - Порошенко

Путін слабкіше, ніж хоче здаватися Заходу - Порошенко

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін слабкіше, ніж хоче здаватися Заходу. Про це написав у своїй статті для The New York Times президент Петро Порошенко.

"Не дивлячись на кремлівську пропаганду, Путін слабкіше, ніж він хоче здаватися Заходу. Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатися", - сказав Порошенко.


За його словами, українці не будуть спостерігати, як "Росія продовжує свою повзучу анексію країни".

"Поки Захід говорить, Путін діє. Настав час відповісти", - підкреслив Порошенко.

Президент вважає, що Захід міг би застосувати до РФ силу, оскільки Росія використовувала хімічну зброю в Британії, обстрілювала мирних жителів в Сирії і розв'язала війну в Донбасі.

Він додав, що атака Росії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року не була ізольованим інцидентом.

"Це була пряма, неспровокована атака російських ВС на Україну. Москва не ховалася за "зеленими чоловічками", як це було в 2014 році або їх військовослужбовці "у відпустці", як Кремль твердив в 2014 році, коли військові дії почалися в східній Україні в тому ж році. На цей раз Москва навіть не намагається обдурити світ", - підкреслив Порошенко.

Президент уточнив, що з 2014 року Росія регулярно порушувала міжнародні правила судноплавства і договори як в цих водах, так і в Азовському морі.

"Ці недавні події мають пряме відношення до безпеки НАТО. В даний час в Росії велика кількість військово-морських кораблів в Чорному морі, що може загрожувати членам НАТО: Румунії, Болгарії та Туреччині. Росія також має значну присутність в Балтійському морі", - зазначив Порошенко.

Він попередив, що мета Росії очевидна - "вона хоче повернутися в епоху, коли власність і земля захоплюються силою".

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатер південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон.

Читайте також: Український адмірал готовий обміняти себе на полонених моряків

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка