Авторизация

У Варфоломія пояснили процедуру виборів глави помісної церкви

У Варфоломія пояснили процедуру виборів глави помісної церкви

Спочатку всі учасники об'єднавчого собору шляхом голосування визначать трьох основних кандидатів, з яких потім ієрархи виберуть предстоятеля помісної православної церкви. Про це повідомляє ВВС з посиланням на джерела у Вселенському патріархаті.

Кожен запрошений на собор український ієрарх матиме можливість взяти з собою ще двох осіб - клірика і мирянина або ченця. Кожен з них матиме право голосу.


Співрозмовник агентства пояснив, що спочатку всі учасники собору, включаючи мирян і ченців, визначать з усіх претендентів трьох головних.

Після цього вже тільки архієреї в закритому режимі шляхом таємного голосування виберуть з них предстоятеля церкви.

На порядку денному об'єднавчого собору - створення єдиної помісної церкви, прийняття її статуту і голосування за предстоятеля, який отримає з рук вселенського патріарха Варфоломія томос про автокефалію.

Раніше єпископ УПЦ МП Олександр Драбинко опублікував запрошення на собор, в якому говориться, що єпископ може взяти на собор одного клірика, а також одного ченця або мирянина, і вони будуть мати право голосу.

В УПЦ КП заявили, що готові тимчасово відкласти прохання про визнання майбутньої помісної української церкви патріархатом.

Читайте також: УАПЦ не висуватиме свого кандидата на главу нової церкви

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?