Авторизация

23 на 23. Який формат обміну полонених пропонує Україна Кремлю

23 на 23. Який формат обміну полонених пропонує Україна Кремлю

Україна дев'ять місяців безуспішно чекає від Росії відповіді щодо пропозицій про обмін. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко.

"У Кремлі валяють ваньку і шиють весь світ в дурні, коли говорять, що не чули пропозицій. Ну, може викличте до себе Гризлова і візьміть у нього ті списки? Чи в Лаврова? І дайте, нарешті, відповідь", - сказала вона.


Україна пропонує Росії провести обмін 27 грудня 2018 року. Всі списки передані. Українська сторона пропонує віддати 23 росіян, засуджених за злочини проти територіальної цілісності, в обмін на 23 українських політв'язнів в Росії.

Також Україна готова помилувати 66 сепаратистів в обмін на 19 заручників-українців в ОРДЛО.

Геращенко при цьому зазначила, що українські моряки - військовополонені, і Росія повинна їх звільнити без умов і не в рамках обміну.

Вчора, 4 грудня, в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи Україна в присутності ОБСЄ передала списки і пропозиції про обмін, але, за словами представника України Євгена Марчука, країна-агресор Росія дала вказівки нічого не вирішувати на зустрічі тристоронньої контактної групи.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка