Авторизация

Українців незаконно переправляли в Росію через Крим: фото

Українців незаконно переправляли в Росію через Крим: фото

Правоохоронці викрили схему переправлення громадян в Росію транзитом через територію тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Вчора в рамках відкритого кримінального провадження спільно з співробітниками СБУ в Херсонській області викрили і припинили діяльність каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон з використанням транспортних засобів.


"При в'їзді на материкову частину України в КПВВ Чонгар спільна група правоохоронців затримала водія мікроавтобуса, громадянина України, який за попередньою домовленістю здійснив перевезення двох громадян України в РФ і назад транзитом через тимчасово окуповану територію АР Крим", - відзначили в прес-службі.


В рамках цього ж кримінального провадження правоохоронці за підтримки прикордонного спецпідрозділу Дозор провели санкціоновані обшуки в місцях проживання водія і власника компанії перевізника.

Були вилучені документи, засоби зв'язку та інші речі, які можуть бути використані в суді як доказ протиправної діяльності. В даний час слідчі дії тривають.

В діях правопорушників вбачаються ознаки порушення ч.2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.2 ст.332-1 КК (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

30 листопада 2018 року голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що в рамках воєнного стану Україна закрила в'їзд на свою територію чоловікам віком від 16 до 60 років з країни-окупанта Росії - крім "гуманітарних" випадків.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка