Авторизация

Президент вніс закон про припинення договору про дружбу з РФ

Президент вніс закон про припинення договору про дружбу з РФ

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №0206 про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Про це повідомила представник президента в парламенті Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент LIGA.net.

Луценко зазначила, що президент просить Раду розглянути проект закону про розірвання договору про дружбу і співробітництво з РФ.


У свою чергу глава комітету з питань закордонних справ Ганна Гопко повідомила, що комітет на цьому тижні розгляне президентський законопроект.

Вона підкреслила, що члени комітету чекають на засіданні міністра закордонних справ Павла Клімкіна. За словами Гопко, члени комітету розраховують, що міністр покаже їм ноту МЗС, яку направив РФ з приводу розірвання договору ще 24 вересня.

Раніше президент зазначив, що договори про дружбу з Російською Федерацією не коштують паперу, на якому вони написані. Рішення про розірвання договору про дружбу з РФ не є емоційним або спонтанним, підкреслив Порошенко.

Президент нагадав, що термін дії договору про дружбу з РФ закінчується 31 березня 2019 року.

До цього міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна до 30 вересня офіційно повинна повідомити Росію про бажання припинити дію договору про дружбу, інакше він буде продовжений ще на 10 років.

За умовами договору, якщо за шість місяців до закінчення терміну дії документа одна зі сторін не повідомить другій про бажання припинити його дію, він автоматично буде продовжений на наступні 10 років. Дія договору завершується 1 квітня. Відповідно Україна повинна повідомити Росію про бажання його припинити до 30 вересня.

Читайте також: Чи буде призупинено дію 40 договорів з Росією - Клімкін

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка