Авторизация

iGov крокує органами влади Полтави

iGov крокує органами влади Полтави
iGov крокує органами влади Полтави

Роман Повзик, Вадим Ямщиков, ВіталіиМ† Нікіпелов та Альона Гончаренко

На черзі Полтавська міська рада. За допомогою сервісу онлайн-послуг iGov поступово планується перевести у електронний вигляд близько 80-ти видів послуг, які надає наразі міський ЦНАП, а також послуги профільних управлінь міськвиконком.

Волонтери, які сприяють впровадженню системи: Альона Гончаренко, Роман Повзик та депутат міської ради Вадим Ямщиков провели робочу зустріч із заступником міського голови із юридичних питань Віталієм Нікіпеловим. У ході розмови заступник очільника міста висловив повну підтримку ініціативи та пообіцяв сприяти подальшому впровадженню системи, адже майбутнє за електронізацією. Розпочати впровадження вирішили із трьох найпоширеніших послуг та довідок.

У представників громадськості та міської влади співпали погляди як щодо доцільності iGov, так і механізмів її впровадження. Система вирішує одразу декілька задач - це швидкість отримання послуг, доступність та значне зменшення потенційної корупції, адже між громадянином міста, який отримує послугу та її безпосереднім службовцем-виконавцем відсутній прямий контакт.

На сервіс онлайн-послуг iGov почали переходити органи державної влади: був підписаний меморандум про співпрацю із Полтавської ОДА, а у Головному управлінні Національної поліції Полтавщини вже можна отримати в електронному вигляді довідку про притягнення до кримінальної відповідальності чи відсутність судимості.

На сайті Полтавської міської ради було зареєстровано відповідну петицію про впровадження онлайн-систем електронної довідки, яка вже набрала 250 підписів та стала обов’язковою для розгляду міською владою.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка