Авторизация

Декомунізацію на Полтавщині планують завершити в квітні

Декомунізацію на Полтавщині планують завершити в квітні
Декомунізацію на Полтавщині планують завершити в квітні

Володимир В'ятрович

У Полтаві сьогодні, 2 березня, відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Про стан виконання в області Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", в якому взяли участь голови облради та облдержадміністрації, представники органів місцевого самоврядування, територіальних громад, депутати облради, народні депутати Андрій Река та Юрій Бублик та інші.

У цьому заході взяв участь голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, який поділився враженнями від організації на своїй сторінці у Фейсбук, зазначивши, що було людно і цікаво. А ще відзначив, що на Полтавщині було 309 пам'ятників комуністичного режиму. На сьогодні демонтовано 215. Голова ОДА Головко Валерій Анатолійович готує розпорядження про демонтаж решти 94 об'єктів.


Декомунізацію на Полтавщині планують завершити в квітні

Сам Валерій Головко у соціальній мережі розповів про досягнуті домовленості:

"Маємо перші результати і узгоджену позицію з патріотично налаштованими депутатами Полтавської міської ради, яку озвучив Юліан Матвійчук. Завтра в міській раді розпочинає роботу ініціативна група, яка разом із експертами-істориками займатимемося перейменуванням полтавських вулиць. При виборі назви пріоритет надаватиметься постатям видатних українських національних діячів, земляків, які загинули під час бойових дій на Сході України, відомим полтавцям, які зробили чималий внесок у розвиток мистецтва, науки чи спорту. Є у списку й повернення історичних назв, але тих, що мають відношення до козацтва, української історії, а не доби російської імперії. Ініціативна група депутатів попросила на формування пропозиції три тижні. Далі підпишу розпорядження і направлю його до Верховної Ради. Дійшли одностайної думки, щоб завершити декомунізацію у Полтавській області не до 21 травня (саме стільки часу дає законодавство), а вже у квітні".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка