Авторизация

Голова ОДА пообіцяв перейменовувати вулиці Полтави із урахуванням думки містян

Голова ОДА пообіцяв перейменовувати вулиці Полтави із урахуванням думки містян
Голова ОДА пообіцяв перейменовувати вулиці Полтави із урахуванням думки містян

Валерій Головко / Фото np.pl.ua

Про це Валерій Головко написав на своїй сторінці у Фейсбук після сьогоднішньої апаратної наради:

"З 22 лютого повноваження щодо виконання закону про декомунізацію перейшли до голови облдержадміністрації, тобто до мене. А відтак - і вся відповідальність за його виконання.

За інформацією директора Депаратменту інформаційної діяльності на зв'язків з громадськістю Вадима Штефана, які були оприлюднені сьогодні на апаратній нараді, в області перейменовано 3123 топонімів із 3610. Не перейменованими залишаються 487 вулиць, площ, провулків (тобто 13,5 %). Завершили перейменування Гребінківський, Карлівський, Кобеляцький, Лохвицький, Семенівський, Хорольський райони, міста Комсомольськ (хоч саме залишається ще не перейменоване), Миргород та Кременчук. Наддніпрянське, місто, до речі, - лідер щодо виконання закону про декомунізацію.

А от Полтава пасе задніх. І згідно з даними Інституту національної пам'яті, залишається єдиним обласним центром на всю Україну, де процес декомунізації взагалі не розпочато.

Тому запропонував разом із міською владою Полтави, депутатським корпусом міськради та представниками громадськості провести круглий стіл - і цей процес з мертвої точки таки зрушити. Маємо заслухати пропозиції щодо перейменування топонімів у Полтаві як від науковців, так і провести обговорення з мешканцями тих вулиць, які підлягають перейменування. Декомунізація у Полтаві відбудеться так, щоб це не було просто рішення голови адміністрації, який подивився історичну довідку і перейменував вулицю чи площу. Це буде узгоджене рішення і обласної, і міської влади, але з урахуванням думки полтавців".

І вже у вівторок, 1 березня, в Полтавській ОДА з ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю відбудеться засідання круглого столу, де обговорюватимуться процеси декомунізації.


Нагадаємо, що нещодавно директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, розповів, що на Полтавщині найгірше проходить процес декомунізації.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?