Авторизация

У Полтаві обговорили доступ до лікування хронічних захворювань в умовах економічної кризи

У Полтаві обговорили доступ до лікування хронічних захворювань в умовах економічної кризи
У Полтаві обговорили доступ до лікування хронічних захворювань в умовах економічної кризи

За "круглим столом" зібрались керівники медичних структур та представник благодійної організації "Світло надії" та громадської - "Інститут аналітики та адвокації".

Учасники констатували, що у наш економічно складний час для пацієнтів, хворих на онкологічні хвороби, цукровий діабет, туберкульоз, хронічну ниркову недостатність, вартість лікування є дуже високою. Якщо інсуліном і хіміопрепаратами хворі забезпечені майже повністю, то інших медикаментів катастрофічно не вистачає.

Зокрема, для медикаментозного забезпечення хворих на деякі хронічні недуги ліки має закуповувати Міністерство охорони здоров’я України за кошти з державного бюджету. Проте, за словами Віктора Лисака, директора Департаменту охорони здоров’я ОДА, у минулому році область отримала лише до 40 млн. замість 115 млн. грн. грн на забезпечення ліками цих пацієнтів. І, хоча вже підписпні відповідні міністерські документи, які гарантують надходження у пізніші терміни необхідних ліків, щоб не залишити хворих без медикаментів, було виділено кошти з обласного бюджету на забезпечення цієї потреби.

Представники громадськості запропонували спільно розробити алгоритм забезпечення для пацієнтів доступу до інформації про наявність пільгових ліків у тому чи іншому лікувально-профілактичному закладі. Директор БО "Світло надії" Максим Демченко запропонував створити інформаційний ресурс, на якому в режимі он-лайн можна буде довідатися про наявність, перелік та розподіл медпрепаратів та про порядок отримання пільгових ліків.

За інформацією прес-центру ДОЗ Полтавської ОДА, представники неурядових організацій представили звіти та аналітичні довідки з результатами дослідження стану доступу до лікування пацієнтів із хронічними захворюваннями у Полтавській області. На основі отриманих результатів було надано рекомендації для виправлення ситуації. Оптимальна організація закупівель та розподілу необхідних медикаментів допоможе покращити забезпечення доступності до них пацієнтів. Учасники "круглого столу" домовились про подальші спільні кроки у забезпеченні захисту прав хворих та поліпшення якості надання їм медичної допомоги.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка