Авторизация

Вісті з Полтави - Андрій Командиров: Вся верхівка СДП зрадила виборців і має бути позбавлена депутатських мандатів


Вісті з Полтави - Андрій Командиров: Вся верхівка СДП зрадила виборців і має бути позбавлена депутатських мандатів

Андрій Командиров

Екс-депутат Полтавської райради Андрій Командиров, якого керівництво СДП в незаконний спосіб через суд позбавило депутатства, довів свою правоту у суді — останній ще влітку 2019 року скасував незаконні рішення Полтавської районної виборчої комісії. Проте керівники комісії та Полтавської райради не поспішають виконувати законне рішення і поновлювати депутатський мандат Командирова та його колеги Тетяни Кузьменко.


Чому політичні бонзи СДП влаштували політичну розправу



Історія протистояння Андрія Командирова із керівниками СДП розпочалася влітку 2017 року — тоді через незгоду із курсом Капліна, Прядка, Шамоти та компанії депутат Командиров та його колега по фракції Тетяна Кузьменко оголосили про вихід із лав СДП. Керівництво партії одразу ж влаштувало політичну розправу.




Капілн і Ко

«Всупереч здоровому глузду і регламенту Полтавської районної ради Валерій Прядко ініціював відкликання мене з посади голови бюджетної комісії районної ради — хоча така процедура взагалі не була передбачена в регламенті. Але ці «керівники» керувалися не законом, а політичною доцільністю. Їх не влаштовувало те, що є людина із власною принциповою позицією. Людина, яка пройшла Майдан і залишилася вірним його ідеалам, а не примхам партійних босів, які почали творити дива політичної еквілібристики — перевзуваючись на ходу та змінюючи політичних господарів. Я ж вважав, і вважаю, що ми маємо зобов’язання тільки перед людьми, які нас обирали. Тому й вийшов із лав партії. А Прядко і компанія спершу в незаконний спосіб відсторонили мене від керівництва комісією райради, а далі розпочали процедуру відкликання, яку також провели з порушенням усіх норм чинного законодавства», — розповідає Андрій Командиров.



Чи були підстави для відкликання депутата?



За словами Андрія Командирова в законі «Про статус депутата місцевих рад» чітко вказані причини, які можуть слугувати підставою для відкликання депутата за народною ініціативою.



«Ніде, в жодному законі, включно із Конституцією України, не написано, що особиста воля Прядка може стати підставою для відкликання незручного йому депутата. Навпаки, закон чітко прописує механізм відкликання і причини, яких усього три. Це порушення депутатом місцевої ради положень Конституції та законів України, що встановлено судом. Друге — це пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин, передбачених ст. 10 цього Закону, обов’язків депутата місцевої ради у виборчому окрузі. Ну, і нарешті третє — невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради основним принципам і положенням його передвиборної програми, невиконання депутатом місцевої ради передбачених ст. 16 цього Закону зобов’язань звітувати перед виборцями та проводити зустрічі з ними. Жоден із цих пунктів я не порушив, оскільки на відміну від деяких колишніх колег, завжди сумлінно і чесно ставився до виконання своїх депутатських повноважень», — відзначає Андрій Командиров.




Валерій Прядко

«Тому в Прядка і компанії не було жодних законних підстав для того, щоб розпочати процедуру відкликання. Більше того, в законі сказано, що відкликання проводиться за народною ініціативою — тобто за законом це мали бути виборці, які й делегували мене до Полтавської районної ради. А насправді ж усі підписні списки формувалися в штабі політичної партії СДП», — наголошує Андрій Командиров.



Далі, за його словами, на підставі сфальшованих підписних листів Полтавська районна виборча комісія на чолі із Іриною Гнусенко незаконно ухвалила протокол та постанову, якими дозволила керівництву СДП відкликати його та Тетяну Кузьменко із депутатства.



Суд підтвердив правоту Командирова та Кузьменко



Сидіти склавши руки депутати не стали, а звернулися до Октябрського районного суду міста Полтави із позовною заявою.






«Для мене — бути депутатом не самоціль. Але, зважаючи те, наскільки із грубими порушеннями було проведено процедуру відкликання, зважаючи на абсолютний правовий нігілізм керівництва партії СДП та їхню поведінку, ми вирішили відстоювати правду у суді», — говорить Андрій Командиров.



Судова епопея тривала більше року. Зрештою, 22 березня 2019 року Октябрський районний суд міста Полтави виніс свій вердикт — позовні вимоги Андрія Командирова та Тетяни Кузьменко до Полтавської районної виборчої комісії задовольнити. Та скасувати протокол № 2 засідання Полтавської районної виборчої комісії від 21 жовтня 2017 року та постанову № 1 від 21 жовтня 2017 року до Протоколу № 2 про звернення до вищого керівного органу партії СДП «Партія простих людей Сергія Капліна» щодо відкликання депутатів Полтавської районної ради.



Правоту Андрія Командирова та Тетяни Кузьменко підтвердив і Харківський апеляційний адміністративний суд, до якого у свою чергу апелювала керівниця виборчої комісії Ірина Гнусенко.






Таким чином, обидва заявники мають бути поновлені депутатами Полтавської районної ради.



«На жаль, поки що ні в Полтавській виборчій комісії, ні в Полтавській районній раді не поспішають виконувати законне рішення суду. Я не можу стверджувати про мотиви — можливо на них продовжують тиснути партійні керівники СДП чи якимось чином їх мотивувати — а ми всі знаємо, як Валерій Прядко вміє це робити. Адже всім добре відома історія про хабарі для поліції від колишнього керівництва «Полтавафарму». У будь-якому випадку, ми доведемо цю справу до завершення. І нині я готую відповідне звернення до керівництва Нацполіції та інших правоохоронних органів», — зазначає Андрій Командиров.



«Коли Валерій Прядко ініціював політичну розправу над нами, він апелював до того, що люди голосували не за мене, а за Сергія Капліна. Тепер, коли учорашні союзники зрадили один одного, слідуючи цій логіці, і Прядко, і Шамота і решта мали б добровільно скласти свої мандати. Але ні — вони продовжують змінювати політичних союзників та покровителів, забувши про всі обіцянки, які вони давали простим людям. То хто в цій ситуації справжній зрадник?», — риторично відзначає Андрій Командиров.



Зараз він через суд оскаржує ще одне рішення керівництва СДП — щодо відкликання його з посади голови комісії райради. І переконаний, що і в цьому випадку суд доведе його правоту. І вірить, що нарешті справедливість буде відновлено!


Прес-служба депутата Полтавської районної ради Андрія Командирова

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?