Авторизация

Вісті з Полтави - Відкрито та прозоро — представники ГПУ «Полтавагазвидобування» провели пізнавальні лекції для школярів Полтави


Вісті з Полтави - Відкрито та прозоро — представники ГПУ «Полтавагазвидобування» провели пізнавальні лекції для школярів Полтави

Пізнавальні лекції та живе спілкування із представниками газовидобувної галузі — полтавська філія найбільшої газовидобувної компанії країни АТ «Укргазвидобування» провела для школярів міста знайомство із галуззю.


Представники ГПУ «Полтавагазвидобування» провели пізнавальні лекції для школярів Полтави. Головна мета — підвищувати обізнаність молоді у темі газовидобутку. Цього року лекції відбулися у восьми школах міста.



— Освітній проект зі школами в компанії не новий. До цього два роки поспіль ми їздили школами районів, де ведемо видобуток. Цього року змінили курс, почали розповідати про газовидобуток полтавським школярам, — розповідає начальник відділу комунікацій ГПУ «Полтавагазвидобування» Юрій Береза. — Цікавий факт: в районах здебільшого школярі задавали питання технічного характеру, а у полтавських таких питань мінімум, тут вони більше цікавились економікою.




Юрій Береза розповідає школярям про головні етапи роботи газовидобувного підприємства

Наприкінці вересня близько трьохсот школярів побували на лекціях компанії. Як запевняють самі учні, це для них новий і цікавий досвід.



— Нам пояснювали як відбувається розробка свердловини, як добувають нафту і природний газ. Було цікаво, скільки все ж витрачається на це коштів, які процеси і люди задіяні в цьому, — ділиться враженнями учениця 11 класу Полтавської загальноосвітньої школи № 38 Тетяна.



Учнів Полтавської загальноосвітньої школи № 33 найбільше цікавила інформація про фінансову складову роботи галузі.



— Мені близька тема газу та нафти. У мене батьки з цим трохи пов’язані, тому було дуже цікаво дізнатись про послідовність, як усе це відбувається у галузі. Цікаво послухати, скільки треба вкласти коштів, щоб видобувати газ. І зрозуміти як це працює зсередини, — говорить учениця 11 класу Полтавської загальноосвітньої школи № 33 Ольга.




Учні Полтавського ЗВО № 33 знайомляться із зразками нафти

Під час лекцій обговорювали виникнення покладів вуглеводнів, їх пошук і послідовність процесу видобутку. Учні мали змогу побачити зразки нафти, газового конденсату і потримати в руках зразки породи (керни), відібрані з газових свердловин. Школярів цікавило, скільки коштує видобувати газ в Україні, чи рентабельна ця сфера діяльності та які проблеми можуть виникати. Діти із захопленням долучались до спілкування та задавали питання.



— Дуже сподобалась лекція, дізналась багато нового для себе. У мене були питання, на які я отримала вичерпні відповіді. Вони стосувались правильного видобутку нафти й газу, — розповідає учениця 11 класу Полтавської загальноосвітньої школи № 22 Дарина.




Разом із учнями Полтавського ЗВО № 22 вели підрахунок вартості робіт із видобутку вуглеводнів в Україні

Були визначені й найактивніші учасники заходів, які отримали подарунки від компанії.



— Нам розповідали на прикладах про видобування, особливості свердловин в Україні, про головні міфи. Пояснювали, що ніхто, навіть, теоретично не може провалитись в свердловину, чи чому свердловини не викачують воду. Приємно було отримати, за активність проявлену на цій лекції подарунок, — відмічає учень 11 класу Полтавської загальноосвітньої школи № 38 Іван.



В Укргазвидобуванні переконані — це корисна практика для школярів, тож планують продовжувати працювати у цьому напрямку і у наступному році провести подібні лекції в інших школах міста.


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?