Авторизация

Вісті з Полтави - Вулицю Шолом-Алейхема обіцяють заасфальтувати до зими, а за рік — проложить капремонт


Вісті з Полтави - Вулицю Шолом-Алейхема обіцяють заасфальтувати до зими, а за рік — проложить капремонт

Вулиця Шолом-Алейхема у вересні 2019 року

Розриту під час капремонту колектора половину вулиці Шолом-Алейхема обіцяють заасфальтувати цього сезону. Вже за рік там хочуть провести капремонт.


Оскільки КППОР «Полтававодоканал» не має власних коштів, аби вкрити асфальтом частину вулиці Шолом-Алейхема, де ремонтували колектор, цю роботу виконають за рахунок бюджету Полтави. Про це під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Олексій Чепурко.



— Я в понеділок (16 вересня — ред.) говорив з керівником «Полтававодоканалу». Коштів у них немає, тому вони направили до нас лист з проханням допомогти їм заасфальтувати цю вулицю. У плані вона стоїть. Зараз ми з ними домовилися, що вони проведуть підготовчі роботи. Цього сезону «Шоломку» заасфальтуємо. Принаймні, підрядній організації ми поставили термін до 1 листопада. Але по ній ще буде проблема, бо там достатньо велика глибина залягання. Ми там і проливали й промивали, були дощі, але воно все одно буде ще просідати. Навіть якщо ми зараз заасфальтуємо (а ми змушені це зробити, бо взимку треба відкрити), то на наступний рік або за рік воно все одно буде просідати, — пояснив профільний заступник мера.



Припускаємо, що ці роботи проводитиме ТОВ «Асфер Груп» — як підрядна організація, яка виконує поточний ремонт доріг у Полтаві цього року.



Нагадаємо, дорожнє покриття вулиці Шолом-Алейхема у Полтаві постійно піддавалося руйнуванням упродовж останніх 5-ти років. Причиною був старий колектор, який давно став непридатним. Восени 2018 року «Полтававодоканал» та міська влада дійшли згоди щодо перекриття вулиці та ремонту каналізаційного колектора. Тоді роботи оцінювалися у 30-40 млн грн, з асфальтуванням.



Роботи почали наприкінці 2018 року. Вже у травні почали підготовку до асфальтування, однак дощі змили 20-тонну гору піску та щебеню, тому терміни «здачі» об’єкта посунулися на 2-3 тижні.






Упродовж літа водоканал ущільнював ґрунт та підсипав на ділянку з колектором пісок та щебінь. У серпні обласне комунальне підприємство попросило вирішити питання із укладанням асфальту. Місто погодилося це зробити, однак уже говорить про необхідність проведення капремонту на обох смугах вулиці Шолом-Алейхема.



— Фактично колектор там відновили. Коли проводили огляд з «Полтававодоканалом», наші спеціалісти оцінили стан зливової каналізації як задовільний. Тому наступного року або за рік там треба було проводити капітальний ремонт — разом з тротуарами, підрізанням дерев, зеленими зонами, облаштуванням нормальних клумб. Але це лише до вулиці Героїв Крут (Правди). А далі там уже колектор в поганому стані, — додав Олексій Чепурко.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?