Авторизация

Вісті з Полтави - Шамота: беру участь в кліматичному марші, щоб щось змінити і залишити дітям придатну для життя планету


Вісті з Полтави - Шамота: беру участь в кліматичному марші, щоб щось змінити і залишити дітям придатну для життя планету


По всій країні: в Києві, Харкові, Львові, Франківську і в Полтаві відбувся екологічний марш за клімат. 20 вересня на подібні акції вийшли в усьому світі. Тільки в Нью-Йорку кліматичний марш зібрав понад 8000 учасників. У Полтаві разом із студентами та школярами підтримати екологічну ініціативу вийшов секретар Полтавської міськради, голова полтавської Соціал-демократичної партії Олександр Шамота.


— У нас уже зареєстрована ініціатива про заборрону використання пластикових квітів під час поминальних днів на кладовищах. Є сенс задуматись і над регуляторним актом про заборону одноразового пластику в торгівлі. Цю ініціативу підтримує сьогодні весь світ. Адже пластикова пляма в океані вже сягнула розмірів Франції і збільшується. Сьогодні діти мітингують за збереження клімату. Враховуючи цьогорічну аномальну спеку і танення вікових льодовиків — це дійсно привід для екстрених дій, — говорить Олександр Шамота.






Головний соціал-демократ Полтави каже — українська СДП солідарна зі своїми побратимами в Європі в частині захисту екології.



— Добре, що в мене саме обідня перерва — не буде тем для спекуляцій. Але я б прийшов у будь-якому випадку. Сьогодні дійсно важливий кожен градус. Як скандували сьогодні — «Земля не праска» і «Немає планети Б». Буду переконувати колег звертати увагу на такі ініціативи. Передусім необхідно зрозуміти просту істину. Ми так чи так доживемо свого віку. А от наслідки нашої життєдіяльності розгрібати доведеться нашим дітям і онукам. І хотілося б зробити так, щоб їм не довелося жити на розжареній планеті, — резюмував Шамота.









Про необхідність терміново міняти підхід до енергетики, тваринництва та інших галузей промисловості, зазначив секретар міської ради Олександр Шамота, говорять давно. Зокрема про перегрів планети вже неодноразово доповідають члени Римського клубу. Утім в Україні і дотепер ще досить слабо на державному й регіональному рівні дослухаються до слів науковців і екоактивістів. Говорить соціал-демократи прагнуть цю ситуацію змінити.


Пресслужба Соціал-демократичної партії (СДП)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка