Авторизация

Вісті з Полтави - Комунікація між компаніями та ЗМІ: представники ГПУ «Полтавагазвидобування» поспілкувались із майбутніми журналістами


Вісті з Полтави - Комунікація між компаніями та ЗМІ: представники ГПУ «Полтавагазвидобування» поспілкувались із майбутніми журналістами

Учасники зустрічи

Представники відділу комунікації ГПУ «Полтавагазвидобування» поспілкувались із майбутніми журналістами — студентами Полтавського педагогічного університету. Обговорювали стратегії співпраці ЗМІ та компаній.


Про взаємодію між ЗМІ та компаніями розповів начальник відділу комунікацій ГПУ «Полтавагазвидобування» Юрій Береза. Слухачі — майбутні журналісти, студенти Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.



— Основною задачею спілкування зі студентами було звернути увагу молоді на роботу журналіста і, можливо, навіть дещо розвіяти «романтизм», який часто пов’язують із цією професією. Розповісти, що це не інтерв’ю із селебріті та концерти. Передусім, це робота з інформацією. Від розуміння журналіста залежить, як мислитиме читач і глядач. Також ми подискутували про взаємодію журналістів із компаніями. При написанні матеріалів важливо звертати увагу на специфіку роботи компаній, перевіряти інформацію і не боятись зайвий раз запитувати. Здебільшого компанії відкриті, бо розуміють, що від цього залежить достовірність викладення інформації, — зазначив Юрій Береза.




Юрій Береза




Серед учасників — студенти другого, четвертого й п’ятого курсів спеціальності «Журналістика» та спеціальності «Українська мова і література». Як розповідає в.о. завідувача кафедри журналістики Світлана Семенко, для майбутніх журналістів подібне спілкування — гарна можливість більш коректно та поглиблено вникати у теми, які їм доведеться описувати.



— До нас не вперше приходять із лекціями люди, які працюють у сфері комунікацій. Проте подібне спілкування із представниками галузі в новинку. Доречно сказано, що журналістам важливо писати конструктивно та об’єктивно, у межах чинного законодавства, не порушуючи стандартів журналістської діяльності. У конфліктних питаннях це грає неабияку роль. Для цього необхідно слухати обидві сторони учасників подій. Коли компанії відкриті до спілкування із пресою — це набагато простіше, — додає пані Світлана.



Не обійшлось і без «гарячих» запитань. Студентів цікавила діяльність компанії та співпраці з регіональними ЗМІ. Запитували і про суть роботи відділу комунікацій, з ким співпрацюють у плані інформаційного просування компанії. На завершення, найактивніші учасники дискусії отримали сувеніри.



— Я вже працюю за фахом, тому знаю про цю компанію. У нас не раз виникали питання, але не знали до кого звертатись. Тепер стало зрозуміло, що в компанії працюють абсолютно відкриті люди. До них можна звернутись за додатковою інформацією. Це дуже корисна зустріч у плані професійного зростання. Для мене важливо писати об’єктивний матеріал. І те, про що говорилось під час сьогоднішньої зустрічі — серйозні моменти, які характеризують професійність роботи журналіста, — розповідає студентка третього курсу Анастасія Добряк.



Довідково: ГПУ «Полтавагазвидобування» — філія державної газовидобувної компанії АТ «Укргазвидобування», що забезпечує близько 75% від загального видобутку газу в Україні.


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?