Авторизация

Вісті з Полтави - Суд виніс вирок начальнику сервісного центру, який торговавши водійські посвідчення у Миргороді


Вісті з Полтави - Суд виніс вирок начальнику сервісного центру, який торговавши водійські посвідчення у Миргороді

Вже колишній начальник ТСЦ № 5344 Сергій Хоменко отримав вирок

Миргородський суд призначив по 25,5 тисяч гривень штрафу уже екс-начальнику сервісного центру та посереднику, які продавали права по 6-10 тисяч гривень


Миргородський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок Сергію Хоменку та Миколі Добряку, яких спіймали на хабарі за допомогу в отриманні водійських посвідчень. 30 серпня суддя Олександр Городівський затвердив їхні угоди з прокурором і призначив по 25,5 тис. грн штрафу. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.



Відповідно до матеріалів справи, Сергій Хоменко був призначений на посаду начальника територіального сервісного центру № 5344 (Миргород) у грудні 2016 року. Він товаришував із Миколою Добряком.



У грудні 2017-го Микола Добряк сказав своїй знайомій, що може допомогти отримати посвідчення категорії «D» без іспитів на навчання. За 6,5 тис. грн для нього та його товариша Сергія Хоменка він пообіцяв вплинути на службових осіб полтавської автошколи ПП «Професійний стандарт» і Миргородського ТСЦ. Ті мали допомогти під час проходження курсів водіїв, складання заліків та іспитів, забезпечити успішне складання теоретичного і практичного іспиту та отримання посвідчення водія категорії «D», без фактичної здачі іспитів. Знайома погодилася, а після цього одразу написала заяву до правоохоронних органів.






Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення).



Під час подальшого обговорення, в середині 2018 року Микола Добряк вказав, що треба 3 тис. грн за вплив на співробітників сервісного центру. Для передачі коштів 8 червня 2018-го вони зустрілися біля адмінбудівлі ТСЦ у Миргороді. Жінка віддала Добряку 2 тис. грн і домовилася із ним, що решту, 1 тис. грн, передасть пізніше.



Того ж для Микола Добряк передав отримані кошти Сергію Хоменку у його службовому кабінеті, а «клієнтка» отримала свої права категорії «D», хоча не складала жодного іспиту. Одразу після цього кабінет начальника ТСЦ № 5344 обшукали, а Сергія Хоменка затримали.












Йому та Миколі Добряку оголосили про підозру. За даними НАЗК, у березні 2019 року Сергій Хоменко був звільнений з посади начальника територіального сервісного центру № 5344 РСЦ МВС в Полтавській області.



Після закінчення розслідування справу передали до суду. 10 травня обидва уклали із прокурором Ростиславом Яроцьким угоду про визнання винуватості. Добряк та Хоменко зобов’язалися визнати провину в інкримінованому злочині та допомогти викрити решту причетних до нього, а прокурор — наполягати на призначенні штрафу.



30 серпня суддя Олександр Городівський затвердив обидві угоди. Він визнав Миколу Добряка та Сергія Хоменка винними у хабарництві (ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 ККУ). У якості покарання обом призначив по 25,5 тис. грн штрафу. Це найбільш можливе покарання у грошовому вираженні в рамках інкримінованої статті. Вирок набуде законної сили наприкінці вересня.




Окремо проводиться розслідування щодо діяльності автошколи «Професійний стандарт». Зокрема, в матеріалах справи фігурує банківська карта співвласника підприємства

Додамо, що у справі фігурують не тільки ці двоє. У матеріалах щодо Миколи Добряка та Сергія Хоменка вказано, що справи стосовно службових осіб ТСЦ та автошколи виділені в окремі провадження. Наразі відомо, що продовжується розслідування щодо, як мінімум, ще чотирьох осіб, причетних до справи. Це двоє працівників автошколи «Професійний Стандарт», один з співвласників підприємства Валерій Каспіч та його дружина.



Нагадаємо, вироки у вигляді штрафів отримали директор та секретарка автошколи ДТСААФ, яких затримували на хабарі у січні 2018 року.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?