Авторизация

Вісті з Полтави - Вода — дорогоцінний дар: «Полтававодоканал» навчав підлітків берегти водні ресурси


Вісті з Полтави - Вода — дорогоцінний дар: «Полтававодоканал» навчав підлітків берегти водні ресурси

Ексурсія на «Полтававодоканалі»

Більше 15 років підприємство проводить екскурсії на свої об’єкти. Традиційно, двічі у навчальному році КП ПОР «Полтававодоканал» радо запрошує на гостини учнівську молодь міста. На найстарішому водозаборі міста діти та підлітки знайомляться зі шляхом води: від свердловини до людських осель.


Учора водозабір відвідали учні приватної школи «Паросток». Екскурсія почалась з огляду свердловини, з якої починає свій шлях від водоносних горизонтів, які залягають на глибини від 400 — 700 м. Діти дізналися, що спочатку рідина потрапляє у резервуар питної води об’ємом у 12 тис. кубометрів, а звідти — до насосної станції.



Екскурсію провела майстриня водозаборів Олександра Мистюк, яка розповідала про воду та її важливість у житті людей та міста.



— Ми маємо за мету донести до дітей інформацію, що вода — один із найважливіших ресурсів про який треба піклуватися, споживати відповідально, вчасно сплачувати за послуги. Така екскурсія — можливість побачити, який шлях проходить вода від свердловин до осель споживачів. Нам приємно, що до нас завжди приходить велика кількість дітей. Завжди враження у всіх яскраві. Як показує практикам, дітей понад усе вражають насоси: їх потужність та розміри. Питань завжди багато, вони настільки різноманітні. Нас надихає, що наша діяльність дійсно зацікавила дітей, — зазначає Олександра Мистюк.




Екскурсію провела майстриня водозаборів Олександра Мистюк

Усередині насосної станції школярі з цікавістю оглядали гучні насосні агрегати. задавала безліч питань.



Потім майстриня водозаборів Олександра Мистюк показала дітям і вчителям пам’ятки найстарішого водозабору Полтави — перший резервуар чистої води, і приміщення насосної станції, які побудовані у 1900 році.



Учні дізналися, що саме на місці, де побудована ця станція, 119 років тому розпочала свій шлях полтавська вода. Олександра Мистюк розповідала й про хімбаклабораторію, яка слідкує за якістю води.




Андрій Заболотніков

— Зараз у нас у школі триває період «Освіта у світі, освіта для світу». Протягом цього тижня ми багато відвідуємо екскурсій. «Полтававодоканал» потрапив до нашого списку. Для мене це несподіванка. Це велика, розвинена, потужна структура без якої місто не може функціонувати, — ділиться своїми враженнями учень 11 класу Андрій Заболотніков.



Також діти відвідали фонтанчик бажань, змогли побачити чималу колекцію води з усього світу. Екскурсія настільки вразила дітей, що деякі з них захотіли працювати на «Полтававодоканалі».




Колекція води з різних країн світу

— Завжди навчання не за партою набагато цікавіші. Мені особливо сподобалось у диспетчерській. Там розумієш, на скільки ця робота важлива та багатоструктурна. Люди, на «Водоканалі» багато працюють, їх робота вимагає надзвичайної точності. Цікаво було спостерігати, як працюють насоси. Моя майбутня професія пов’язана із діяльністю підприємства. Я хочу бути біотехнологом та вивчати структуру води. Можливо, у майбутньому я буду тут працювати, — розповідає одинадцятикласниця Анастасія Артюх.




Анастасія Артюх

Вразила дітей і комп’ютеризація «Полтававодоканалу».




Богдан Коваль

— Мене захопило те, що уся діяльність «Полтававодоканалу» оснащена сучасними технологіями. Все, що відбувається на підприємстві та його районних дільницях можна побачити на моніторах. Це дійсно вражає. Наш клас чекав цієї екскурсії, бо ми знали, що вона того варта, — говорить учень 10 класу Богдан Коваль.


Пресслужба «Полтававодоканалу»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?