Авторизация

Вісті з Полтави - Оксана Панченко з Лубен опановує професію оперної співачки завдяки Благодійному фонду «Повір у себе»


Вісті з Полтави - Оксана Панченко з Лубен опановує професію оперної співачки завдяки Благодійному фонду «Повір у себе»

Оксана Панченко

У 2014 році завдяки Благодійному фонду «Повір у себе» Оксана Панченко з Лубен змогла не тільки навчатися в Національній музичній академії імені Петра Чайковського, що у Києві. Щомісячно студентка отримує академічну стипендію. Але на цьому починаюча співачка не зупиняється, адже мріє про сольну кар’єру на величних оперних сценах світу.


Благодійний фонд «Повір у себе» понад десять років допомагає талановитій молоді з сіл та селищ отримати освіти мрії у кращих навчальних закладах країни. Ті, кому вдалося пройти конкурсні відбір, отримують від фонду стипендію, допомогу на оплату гуртожитку, ґранти. Стипендіатів визначають щорічно з липня по вересень.



Про фонд «Повір у себе» Оксана Панченко дізналась від свого класного керівника Ніни Михайлівни Сокирко:



— Оскільки навчалась у Лубенській спеціалізованій школі № 6, там і дізналась про можливість. Фонд допомагає розвиватись, повірити в себе молодим і юним — майбутнім студентам. Він спрямований, щоб підняти рівень нації.




На великій сцені міста

Нинішня студентка зізнається, що не могла не зацікавитись:



— Дуже несподівано було стати стипендіатом. Не думала, що випаде така нагода, але вирішила спробувати.



Оксана згадує, як хвилювалась під час співбесіди. Але попри емоції, дівчина змогла потрапити до числа стипендіатів, бо вірила у свої сили:



— Навчалась у Лубенській музичній школі по класу фортепіано, а потім і по вокалу. Батьки хотіли, щоб була перекладачем, бо до цього теж хист. Але я так захопилась творчістю, що до проєкту потрапила з великою кількістю нагород з академічного вокалу.



Стипендіатка цитує Сковороду, який писав, що реалізуватись можна тільки в тому, що тобі близьке:



— Тому вдалося вступити до Музичної академії імені Чайковського. Найсильніше за все підтримували батьки. Говорили, що завжди варто використовувати кожен шанс. Вони радіють моїм успіхам.




Оксана Панченко у сценічному амплуа

Також фонд «Повір у себе» щомісячно надає Оксані стипендію. Зараз дівчина на другому курсі магістратури. Крім того, опановує професію філолога в Національному педагогічному університеті Драгоманова. Працює артисткою в Національній опері України та активно засвоює іноземні мови, бо вони допомагають вивчати опери різних країн. Оксана Панченко переконана, що музика — це на завжди:



— Я з нею народилась. Люблю її всю: і класичну, і будь-яку іншу. Це величезний пласт культури й не лише для України, а для кожного народу. Одна із моїх мрій: аби українська опера відроджувалась. А ще мрію побудувати сольну кар’єру, та прославити Україну піснею.



Довідково. Благодійний фонд «Повір у себе» заснували Віктор та Ірина Іванчики, аби обдаровані діти з сільської місцевості мали змогу отримати висококласне навчання.



За 10 років існування фонд розробив чотири освітні проєкти, надав 32 наукових ґранти та допоміг отримати освіту 529 студентам.



У разі додаткових запитань про роботу фонду та участь в програмах: (095) 272-64-58, www.povirusebe.org.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка