Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві комунальники взяли за 16 тисяч монітор для геймерів преміум-класу


Вісті з Полтави - У Полтаві комунальники взяли за 16 тисяч монітор для геймерів преміум-класу


Протягом року управління житлово-комунального господарства поповнило «парк» комп’ютерної техніки — закупило монітор для геймерів, а також непрактичні в обслуговуванні моноблоки


Управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому, напевно, почало готуватися до реалізації проекту «Smart city» ще до його оголошення міською владою.



Так, 8 квітня 2019 року управління підписало договори із ФОП Гірченко Євгенієм Анатолійовичем про закупівлю системного блоку за 41192 грн та моніторів за 14808 грн. Закупівлі є допороговими, отже і відсутні відповідні звіти на порталі ProZorro. Також немає інформації про кількість товарів, відомо тільки, що це множина. Є тільки назви товарів та відповідні оплати на порталі Є-data, на якому можна відслідкувати використання публічних коштів.



20 червня 2019 року управління підписало договори вже із ФОП Гірченко Юлією Василівною. Тут Є-data дає більш повну інформацію — про назви товарів. Так, комунальники купили 34-дюймовий монітор Samsung LC34H890 за 15997 грн та моноблоки 19,5-дюймові Lenovo C20-30 і 21,5-дюймові Lenovo S40-40 на 105396 грн. Як і під час попередньої закупівлі у квітні, звіти відсутні, тому немає інформації про кількість техніки — є тільки моделі і сума. Але цього вже достатньо, щоб зробити певні висновки.









Монітор Samsung LC34H890 — належить до преміум-класу. Він розміром в два стандартні монітори, із трохи вигнутими краями. Ця модель також вважається геймерською, адже зазвичай використовується «просунутими» геймерами. Такий монітор автоматично підвищує вимоги до іншого заліза, зокрема до відеокарти.




Монітор Samsung LC34H89

Є запитання й до вказаних моноблоків Lenovo — це два в одному: системний блок та монітор. Хоча моноблоки естетичніші та інколи зручніші у користуванні, однак не є практичними в обслуговуванні — такий «системник» вже не так просто розібрати, щоб замінити неробочій механізм.




Моноблок Lenovo C20-30


Моноблок Lenovo S40-40

З якою метою управління ЖКГ поповнило свій «парк» комп’ютерної техніки — нам невідомо. Можливо, чиновники мають потребу саме в такому моніторі і вона не пов’язана із комп’ютерними іграми та взагалі із іграми з бюджетними грошима. На нашу думку, преміум-монітор краще було установити у відділі оперативного реагування, де користуються системою «Безпечне місто». 



Принагідно нагадаємо, що для управління не є пріоритетним напрямом ремонт дитячих майданчиків — на нього не вистачає коштів.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка