Авторизация

Вісті з Полтави - Держава виділила Полтавщині 24 млн грн на безкоштовні квартири для дітей сиріт


Вісті з Полтави - Держава виділила Полтавщині 24 млн грн на безкоштовні квартири для дітей сиріт


Полтава подала 49 дітей-сиріт на програму щодо видачі безкоштовних квартир від держави. З них тільки декілька отримають житло.


Сьогодні відбулося термінове засідання виконавчого комітету. На ньому затвердили кількість дітей-сиріт, які можуть отримати кошти на придбання квартири.



25 липня набула чинності постанова Кабміну щодо розподілу державної субвенції для надання житла дітям-сиротам та дітей позбавлених піклування. Держава виділила на Полтавську область 24 мільйони гривень. Полтаві треба було подати список дітей, які можуть претендувати на безкоштовні квартири.



Пропозиція Полтави по районах виглядає наступним чином.


Районна рада
Кількість осіб
Сума (грн)
Шевченківська
19
9 466 596
Київська
19
9 308 556
Подільська
11
5 705 244
Всього
49
24 480 396

Всього на квартирній черзі у Полтаві перебуває 112 таких дітей. Районні ради сформували списки із 49 осіб (діти із 16 до 23 років). Як бачимо, Полтава запропонувала перелік на максимальну суму. Це не значить, що всі 49 осіб отримають кошти на квартири. Свої пропозиції подасть Кременчук та райони області. Скільки отримає Полтава, буде визначати комісія при облдержадміністрації.



Грошова компенсація розраховується за формулою, виходячи із регіональної вартості житла. Так, за підрахунками, 1 м² житла у Полтаві коштує 10536 грн. Через те, що Полтава — обласний центр, цю цифру помножили на коефіцієнт 1,5. Норма на 1 особу становить 31 м² жилої площі. Для дітей інвалідів додається ще 10 м².






Допомога для тих, кому все ж таки пощастить отримати кошти на квартиру, буде виплачуватися наступним чином. На дитину відкриють банківський рахунок і перерахують кошти. В середньому — 500 тисяч гривень. Особа зможе сама вибрати, яку квартиру придбати.



Нагадаємо, упродовж останніх двох років Полтава роздала понад 72 квартири. Більшість з них були видані у якості службових працівникам державних органів. Окрім того, за 47 млн грн з бюджету були придбані близько 70 квартир у будинку на бульв. Боровиковського. Нові квартири отримали судді, поліцейські, прокурори, педагоги тощо.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка