Авторизация

Вісті з Полтави - Мешканці будинку на Алмазному добилися від влади перероблення невдалого капремонту дворового проїзду


Вісті з Полтави - Мешканці будинку на Алмазному добилися від влади перероблення невдалого капремонту дворового проїзду

Результат перероблення невдалого капремонту дворового проїзду на вул. Грушевського, 17

Невдалий капремонт дворового проїзду на вулиці Грушевського переробили за рік — після 8 візитів мешканця до мера, заступника та депутата


Протягом 2016-2018 років управління ЖКГ Полтави проводило капітальний ремонт дворового проїзду на вул. Грушевського, 17. Але після освоєння підрядниками 1 млн грн ситуація у дворі кардинально кращою не стала. Попри наявність вільного місця, не були зроблені паркувальні кармани. Крім того, після зрізання аварійних дерев у дворі залишилися пеньки. А по звільненій від дерев землі почали їздити автомобілі і розвозити багнюку по всьому двору.










Двір на вул. Грушевського, 17 після капремонту за 1 млн грн

У листопаді з проханням про допомогу тоді до редакції «Полтавщини» звернувся Віктор Бондаренко. Після виходу публікації профільний заступник міського голови Олексій Чепурко пообіцяв, що з весни вільні місця у дворі заасфальтують.



Виправляти недоліки минулорічних ремонтів довелося новому підряднику за додаткові кошти. Судячи з даних порталу публічних фінансів Є-data, це був уже поточний ремонт і робило його одеське ТОВ «Навекастрой». Фірма поки отримала 59,8 тис. грн у якості попередньої оплати.



Аби домогтися проведення ремонту, Віктору Бондаренку довелося п’ять разів відвідати прийоми тодішнього міського голови Олександра Мамая, двічі — його заступника Олексія Чепурка та один раз — депутата відповідного округу від «Рідного міста» Миколи Перепелиці. Все це підкріплювалося купою паперів та підписів — заради 1 двору.













Двір на вул. Грушевського, 17 після поточного ремонту в 2019 році

Водночас, передаємо подяку від мешканців будинку Олексію Чепурку та Миколі Перепелиці, які виконали свої обіцянки щодо ремонту проїзду.



Поки загалом місто витратило на всі роботи 1,11 млн грн. З них 9,6 тис. грн отримав ФОП Білоус — за проект капремонту проїздів кількох дворів та авторський нагляд, 698 тис. грн — ТОВ «Будівельник 2016» за капремонт, 346 тис. грн ТОВ «Дорожник-1» — за капремонт після коригування, 59,8 тис. грн — ТОВ «Навекастрой» за поточний ремонт.



Як довго протримається асфальтове покриття, побачимо згодом. Бо поки одеські видання згадують компанію не найкращим чином. Так, у квітні 2018 року портал «Odessa1» зафіксував провал у центрі Одеси — за півроку після того, як відповідний тротуар відремонтувало ТОВ «Навекастрой». А у червні 2018-го журналісти «368.media» спіймали Одеський центр стандартизації на проплатах за ремонт, який самостійно виконували його співробітники. Кошти тоді отримало ТОВ «Чудовий дім Шляхбуд», керівником та засновником якого є одесит Роман Ставінчук. Він же керує і ТОВ «Навекастрой». Ці фірми пов’язує також ім’я Володимира Мурованого. До квітня 2018 року він володів та керував обома товариствами.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка