Авторизация

Вісті з Полтави - Кременчужани влаштували мітинг під прокуратурою, вимагаючи розслідування летального ДТП під Бричківкою


Вісті з Полтави - Кременчужани влаштували мітинг під прокуратурою, вимагаючи розслідування летального ДТП під Бричківкою


У Полтаві біля прокуратури відбувся мітинг на підтримку родини Похиленків, яка потрапила у ДТП з Олексієм Сердюковим та Оленою Пашетних (Кузіною) — учасники вимагають справедливого розслідування


7 серпня о 10:00 біля Полтавської обласної прокуратури розпочався мітинг. Мешканці Кременчука вимагали чесного розслідування ДТП з керівником «Зміста» Олексієм Сердюковим та журналісткою Оленою Пашетних (Кузіна).



Нагадаємо, що 13 липня біля села Бричківка Полтавського району водій автомобіля Toyota Corolla виїхав на зустрічну смугу руху, не впорався із керуванням та врізався у ВАЗ-21099. В результаті аварії автомобіль Toyota згорів, а 5 людей, серед яких 12-річна дитина, отримали травми різного ступеню тяжкості та були доставлені до лікарень. Згодом пасажирка ВАЗ від отриманих травм померла в реанімаційному відділенні 1-ї лікарні Полтави.






У ВАЗі того дня їхала родина Похиленків з Кременчука. За кермом був 41-річний батько Валерій Похиленко. Поряд, на пасажирському сидінні — 39-річна жінка, а на задньому — 12-річна донька Соня, яка останній рік займалася у студії сучасного танцю «Аdvance». Батьки щойно забрали її з табору. Після зіткнення дорослих госпіталізували до реанімаційного відділення 1-ї міської клінічної лікарні Полтави, а дівчинку — у відділення анестезіології дитячої міської клінічної лікарні Полтави.



В автомобілі Toyota Corolla перебували керівник групи проектів «Зміст» Олексій Сердюков та екс-журналістка «Полтавського ТБ», яка також вела відеопроекти для «Трибуни» та «Зміста», мати двох дітей Олена Пашетних (Кузіна). Хто з них був за кермом, поліція встановлює досі. Олексій Сердюков на власній сторінці у Facebook заявив, що саме він керував Toyota — пішов на обгін, але не зміг закінчити маневр через проблеми з коробкою передач.



Мітинг під стінами прокуратури влаштували мешканці Кременчука — колеги постраждалого водія ВАЗу, який працює на Кременчуцькому сталеливарному заводі. Представники заводу та профспілки, а також адвокат постраждалих вимагали справедливого розслідування ДТП, у якому постраждав їхній співробітник, його донька та загинула дружина.















Адвокат родини Похиленків Роман Винник пояснив, що вони мають претензії до слідства.



— Слідство не встановлює всі обставини ДТП, які має встановлювати. По перше, слідчі повинні встановити — з якою швидкістю рухався автомобіль та чи була вона перевищена? У матеріалах справи відсутні відомості щодо гальмівного шляху Toyota Corolla — це може ускладнити встановлення швидкості, — пояснив адвокат Роман Винник. — Також ми вимагаємо, щоб слідчі надали пояснення, чому в усіх офіційних документах водієм автомобіля Toyota Corolla зазначена Олена Пашетних (Кузіна), а не Олексій Сердюков.




Заяви депутата облради Олександра Алексюка та адвоката Романа Винника

Крім того, Роман Винник зауважив, що залишається не зрозумілим — чому людина, яка перебувала за кермом Toyota Corolla, була доставлена у лікарню в якості супроводжувача. Через це Олексій Сердюков не пройшов перевірку на вміст алкоголю в крові.



Адвокат зазначив, що вони подали заяву до прокуратури Полтавської області, в якій вимагають проведення перевірки та надання оцінки діям процесуальних керівників, які здійснюють нагляд за слідством.



Також Роман Винник підготував заяву до ДБР. Адвокат та постраждала родина вбачають в діях слідчих, які проводили огляд місця події, склад злочину — приховування іншого злочину.






У прокуратурі Полтавської області пообіцяли взяти справу на особливий контроль — найближчим часом завершити досудове розслідування та передати справу до суду.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?