Авторизация

Вісті з Полтави - Віктор Ревегук: Чому полтавці обирають Бублика?

До парламентських виборів, які відбудуться 21 липня, лишаються лічені дні. Як краще обирати парламент? Чи вплинуть кардинально на результати виборів депутати-мажоритарники? І за кого ж голосувати нам, полтавцям? Саме на ці питання я й намагався дати відповідь.


Гра в агітацію



Передвиборча агонія зараз у розквіті. Кожен з депутатів намагається переконати виборців, що саме він найдостойніший з усіх претендентів, й вірою та правдою служитиме народу. Прикро, що дещо із запізненням, та все ж таки депутати ухвалили Виборчий кодекс. Надалі ми голосуватимемо не лише за назву партії, а й за конкретного кандидата в ній. Та цей склад Ради ми обиратимемо ще за старою системою.



Що стосується мажоритарних округів, то розподіл сил тут завжди інший. Є категорія так званих «вічних мажоритарників», які з кампанії в кампанії активно працюють у своїх округах. Хтось це робить по-чорному (гроші, товари, підкуп), але є й ті, хто працює чесно (зустрічається з людьми, відвідує усі зустрічі й свята, регулярно звітується). Такі мажоритарники мають рейтинги, набагато більші, ніж «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа» та інші політичні сили. Полтавцям у цьому випадку пощастило, адже у нас є ті, за кого варто проголосувати ще раз.



Бублик, Петровець чи Боблях?



Зараз на кожному окрузі своя історія. Я вирішив зупинитися на 145-му. Сюди входить Київський район Полтави, Полтавський, та Котелевський райони. Чинним депутатом у Верховній Раді по цьому окрузі є Юрій Бублик, якого вже двічі люди обирали нардепом, бо побачили, що він таки переконує справами. 



Всього по 145-му окрузі зареєстровано 18 кандидатів у народні депутати. І якби вибори були вже зараз, ймовірно переміг би Юрій Бублик. Свої голоси йому готові віддати 28,5% опитаних жителів округу. На другому місці Олег Петровець. Він — юрист, киянин. Наголошує, що йде на вибори під прапорами партії чинного президента — «Слуга народу». Інший кандидат від партії — рівненський весільний ведучий Андрій Боблях, за якого готові проголосувати 17% виборців. Як показала практика неважливо, хто і чим займається кандидат, адже якщо він йде під брендом «Слуги народу», то підтримка людей виникає автоматично. І в цьому велика проблема.



Попри трійку лідерів, певний відсоток підтримки мають й інші кандидати, які від двох останніх відзначаються проукраїнськими поглядами — Владислав Контарчук, Тетяна Донченко, Петро Ворона. Їх підтримка людьми зовсім незначна — це 1,5-2%. Тому тут важливо не повторити помилку минулих виборів, коли в Полтаві обирали мера. Саме тоді голоси розпорошилися серед більшості, хоча були відомі лідери. Ті 1,5-2% зіграли велику роль і мером став Мамай. 



Цього разу боротьба розгорнулася між Юрієм Бубликом та представниками від партії «Слуга народу». Тож якщо хочете підтримати когось з вищезазначеної трійки, але знаєте, що вони не наберуть достатньої кількості голосів, то краще проголосуйте за Бублика. Подумайте самі, він та його родина проживають у Полтавському районі, завжди відкритий до спілкування, зробив чимало для Полтавського та Котелевського краю та зажив слави чесного політика-господарника.



Замість висновку



Тож, шановні полтавці, гуртуйтеся навколо свого кандидата! Пам’ятайте, що народний депутат має відстоювати інтереси громади, яку він представляє. А чи робитиме це рівненський весільний ведучий та київський юрист? Навряд. Поїдуть до Києва, — і тільки згадуй як звали! А ще не ведіться на тих кандидатів, які влаштовують «одноразові акції»! Цінуйте за системну роботу!



Вибір за вами! Думайте!


Віктор РЕВЕГУК, доцент, кандидат історичних наук, педагог, науковець

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?