Авторизация

Вісті з Полтави - Як кандидат-фейк Олег Петровець дурить мешканців 145 виборчого округу


Вісті з Полтави - Як кандидат-фейк Олег Петровець дурить мешканців 145 виборчого округу


Цьогоріч серед кандидатів у народні депутати у 145 окрузі є і фейк — Олег Петровець. Поліція області відкрила кримінальне провадження, йде досудове розслідування. Натомість він продовжує брати участь у виборчій гонці, намагаючись обдурити виборців.


Фейкові кандидати — розповсюджена практика в нашій країні в мажоритарних округах. У відділі адміністрування Державного реєстру виборців апарату Полтавської ОДА таких кандидатів називають технічними. Кажуть, що їх ціль — не виграти, а відтягнути голоси. 



— Це робиться для того, щоб виборці сплутали основних кандидатів з фейковими та проголосували за них. Розраховано на неуважних виборців або ж на тих, хто мало знає про свого кандидата, — розповіла головний спеціаліст відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Полтавської ОДА Олена Котенко.



У технічного кандидата може бути таке ж прізвище, як і в основного. Або фейки можуть видавати себе за представників партій, відношення до яких вони насправді не мають. Приклад — Олег Петровець, який 25 червня зареєструвався кандидатом в нардепи в 145 окрузі, як член партії «Слуга народу». 



Неправомірність дій фейкового кандидата підтвердив суд — інформація про членство Петровця в партії Президента з сайту ЦВК пропала, проте він продовжує брати участь у виборах. Зняти кандидатів з виборчих перегонів може лише центральна виборча комісія.



Чому кандидат-фейк не знає назви жодної з вулиць свого округу



Люди обурені появою на 145 окрузі кандидата-фейка. Олег Петровець — киянин і діючий депутат тамтешньої міської ради. Тому ні населених пунктів Полтавського та Котелевського районів, ні вулиць Київського району Полтави він не знає.




Олег Петровець — самовисуванець

Обирався до Київської міськради він від БПП та довгий час поливав Володимира Зеленського брудом на ефірах. Люди впевнені, що спроба кандидата-фейка видавати себе за члена партії «Слуга Народу» — це намагання їх надурити і скористатися великим рівнем підтримки Володимира Зеленського. 



Днями у Петровця виник конфлікт з мешканцями Великого Тростянця, але на жодне їх питання він відповісти не зміг. І такі ситуації виникають кожного дня, на кожній його зустрічі. 



Проти Петровця триває кримінальне провадження 



Проти Петровця та ще п’ятьох кандидатів-самозванців відкрите кримінальне провадження. Всі шестеро осіб незаконно використовують бренди політичних партій.



— Остаточне рішення по прийматиме суд. Якщо фейкових кандидатів визнають винними, вони понесуть відповідальність згідно з законодавством, — розповів начальник відділу комунікації ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв.



Перевіряйте інформацію про свого кандидата 



Олена Котенко переконана: хто хоче зробити свідомий вибір, попередньо прочитає біографію і в день виборів не сплутає.



— Будьте дуже уважні. Якщо ви знаєте тільки прізвище кандидата, не полінуйтеся дізнатися його ім’я, по-батькові, рік народження тощо. Вся інформація про кандидатів є на сайті Центральної виборчої комісії. Це потрібно для того, щоб ви не розгубилися, якщо в бюлетені будуть кандидати-тески, — наголосила Олена Котенко.



Якщо ви зібралися голосувати просто за представника партії, зверніть увагу на суб’єкт висування. В справжніх кандидатів суб’єкт висування — партія, і вони не обов’язково повинні бути членами партії. 




Андрій Боблях — єдиний кандидат від Слуги Народу в окрузі №145

Так, Андрій Боблях — справжній і єдиний кандидат від партії «Слуга народу» в 145 виборчому окрузі.


Прес-служба Андрія Бобляха

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка