Авторизация

Вісті з Полтави - Голови фракцій домовилися розглянути на сесії питання звільнення заступників мера з команди Матковського


Вісті з Полтави - Голови фракцій домовилися розглянути на сесії питання звільнення заступників мера з команди Матковського

Андрій Лямін, Віталій Нікіпелов та Людмила Бойченко | Фото Миколи Лисогора

5 фракцій погодили включення питання про звільнення 3-х заступників міського голови до порядку денного сесії міськради 12 липня. Це дає підстави вважати, що питання буде проголосоване


Сьогодні відбулася погоджувальна нарада серед голів депутатських фракцій Полтавської міськради. На зустріч до кабінету секретаря міськради Олександра Шамоти прийшли голови фракцій: «БПП «Солідарність» Андрій Матковський, «Совісті України» — Григорій Сахно, «Свободи» — Юліан Матвійчук, «Батьківщини» — Олег Бєлоножко, «Самопомочі» — Дмитро Сенчакович, «СДП» — Юрій Синяк. Від «Рідного міста» був заступник голови фракції Едуард Волков. У роботі наради також взяли участь перший заступник міського голови Андрій Лямін, заступник міського голови Олексій Чепурко, депутат міськради та начальник КП «Декоративні культури» Сергій Луценко, а також депутат міськради та голова бюджетної комісії Володимир Корчака.



Першими залишили засідання Андрій Матковський, Володимир Корчака, Андрій Лямін, а також Григорій Сахно. Засідання продовжилося вже у меншому колі депутатів.



Після засідання з’ясувалося, що сесія Полтавської міськради відбудеться 12 липня. Всього депутати обговорили 71 проект рішення. На розгляд сесії не винесуть питання щодо створення КЗ «Молодіжний центр ініціатив» (подавав Володимир Корчака), про звернення депутатів ПМР до Кабміну щодо підвищення рівня зарплати медпрацівників (подавав Олександр Глазов), про звернення до Президента України щодо недопустимості відновлення економічних відносин з окремими районами Донецької та Луганської областей (ініціатор Дмитро Лаптєв) та про розміщення тимчасових споруд (Микола Шевельов).



На сесії розподілять перевиконання лише 2,6 млн грн — тільки щоб вирішити питання опалення будинків на вул. Деповській та Сортувальній. Всі інші видатки — це перерозподіл зекономлених коштів, по суті, перекладання одних і тих же коштів із кишені в кишеню.



Голови фракцій домовились, що після розгляду питань про місцеві податки та внесення змін до бюджету міста депутати розглянуть проект рішення «Про звільнення з посад та зміну складу виконавчого комітету Полтавської міськради». Мова йде про ініціативу об’єднання «Самопоміч» звільнити першого заступника міського голови Андрія Ляміна та заступників міського голови Віталія Нікіпелова і Людмилу Бойченко.




Олег Бєлоножко та Олексій Чепурко

Не проти винесення на розгляд сесії були фракції «Рідного міста», «Свободи», «Батьківщини», «Самопомочі» та «СДП». Це 25 голосів, яких достатньо для звільнення. І хоча було озвучено, що кінцеве рішення щодо результативного голосування приймуть на засіданнях кожної із фракції, саме винесення питання на сесію може свідчити про те, що питання вже вирішене.



Поки невідомі кандидати, які б замінили людей з команди Андрія Матковського на цих посадах. Однак не будемо забігати наперед і подивимось на те, чи відбудеться звільнення 12 липня.



Нагадаємо, 2 липня на сайті Полтавської міської ради зареєстровано петиції про звільнення заступника міського голови Івана Сватенка та начальника транспортного відділу Євгенія Якубу. Обидва представляють об’єднання «Самопоміч».



А вже 5 липня було зареєстровано петицію про звільнення Андрія Ляміна та Віталія Нікіпелова. Автор петиції — Єрмолаєв Володимир Вадимович звинуватив їх у деспотизмі, саботажі та халатності.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка