Авторизация

Вісті з Полтави - Чи залишиться Полтава у 2020 році без 500 мільйонів податків — вирішать орієнтовно 11 липня


Вісті з Полтави - Чи залишиться Полтава у 2020 році без 500 мільйонів податків — вирішать орієнтовно 11 липня


11 липня — дата можливого проведення позачергової сесії міськради, щоб вирішити невідкладні бюджетні питання, в тому числі — узгодити місцеві податки на 2020 рік


До 15 липня Полтавська міська рада має провести позачергову сесію, щоб у 2020 році міський бюджет не залишився без 500 млн грн. Відповідно до Податкового кодексу центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, не пізніше 15 липня поточного року оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях. Якщо цього не буде зроблено, то ставки будуть нульові.



Ця проблема стане однією із основних питань для розгляду на завтрашній (2 липня) погоджувальній нараді серед голів фракцій Полтавської міськради.



Мова йде про встановлення:


єдиного податку;
податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
транспортного податку;
туристичний збір;
орендну плату у 2020 році;
ставки та пільги із сплати земельного податку на 2020 рік.

Потрібно ще прийняти технічне рішення з приводу встановлення збору за місця для паркування автомобілів, однак в реальності такого збору немає через відсутність паркоматів.



Усі ці питання були провалені 26 червня, під час сесії міськради, на якій депутати не змогли затвердити навіть порядок денний.



Секретар Полтавської міськради Олександр Шамота висловив надію, що політичні амбіції відійдуть в сторону і позачергова сесія відбудеться хоча б заради прийняття питань, проти яких ніхто не заперечує.



Голова фракції «Самопоміч» Дмитро Сенчакович повідомив, що під час наради запропонує колегам внести на позачергову сесії мінімум 7 питань, які регламентують місцеві податки на 2020 рік.



Із інших джерел відомо, що позачергова сесія Полтавської міськради може відбутися 11 липня. Існує вірогідність того, що більшість фракцій готові проголосувати за поточні і невідкладні бюджетні питання.



Криза у міській раді виникла 26 червня, коли фракція «БПП «Солідарність» заявила, що виходить із депутатської більшості. Окрім цього начальник бюджетно-фінансового управління виконкому Тетяна Чумак повідомила, що матиме підтверджене казначейством перевиконання бюджету тільки після 1 липня. До цього часу за бюджетні питання не можливо голосувати.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?