Авторизация

Вісті з Полтави - У Чутовому затримали поліцейських, які вирощували коноплю


Вісті з Полтави - У Чутовому затримали поліцейських, які вирощували коноплю

Фото: pl.npu.gov.ua

В Чутовому затримали двох колишніх та двох чинних працівників поліції, які вирощували, переробляли та продавали коноплю


Правоохоронці Полтавщини з управління протидії наркозлочинності отримали інформацію, що в Чутовому на території старої ферми невідомі обладнали приміщення для вирощування, перероблення та продажу коноплі.



Як повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник поліції області Андрій Замахін, поліція з’ясувала, що до злочину причетні колишні та чинні правоохоронці. Ними виявилися двоє колишніх працівники міліції (один з Полтавської інший із Харківської області), а також двоє діючих поліцейських Чутівського відділення поліції.



16 червня під час проведення 8 обшуків правоохоронці вилучили понад 50 рослин коноплі, вирощених методом гідропоніки, та близько 8 кг сухої подрібненої наркотичної речовини, зовні схожої на «канабіс».









Довідково: Гідропоніка — це спосіб вирощування рослин в штучних середовищах без відкритого ґрунту. Харчування рослини отримують з живильного розчину, що оточує коріння.



За попередньою інформацією, вартість вилучених наркотиків, за цінами чорного ринку, становить близько 800 тис. грн. Наразі вилучене направили на експертизу.



Крім того, правоохоронці вилучили обладнання для вирощування наркотику:


водні фільтри;
датчики вологості;
термометри;
зрошувальну систему;
пакети з добривами;
таймери;
лампи для обігріву та денного освітлення;
марлеві пакунки із ґрунтом;
насіння конопель на стадії пророщення.

Окрім того, правоохоронці вилучили освітлювальні ракети, піротехнічний вибуховий пакет, бойову гранату Ф-1, а також два автомобілі, якими користувались підозрювані.









За фактом незаконного посіву та вирощування конопель, вчиненого за попередньою змовою групою осіб з метою збуту (ч.2 ст. 310 КК України) відкрито кримінальне провадження.



Наразі підозрювані дають свідчення, триває досудове розслідування.



Нагадаємо, що у квітні в Полтаві затримали організатора та учасників наркоугруповання з 4 осіб, яких можливо «кришували» поліцейські — у них вилучили наркотики, прекурсори, зброю та пластид.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?