Авторизация

Вісті з Полтави - Башка Старицьківської сільради: «Хочемо, щоб засело не занепало, а розвивалося»


Вісті з Полтави - Башка Старицьківської сільради: «Хочемо, щоб засело не занепало, а розвивалося»

Голова Старицьківської сільради Наталія Горіздра

У Старицьківці зі стриманим оптимізмом чекають на об’єднання з Коломацькою громадою. Населені пункти ОТГ та Старицьківської сільради вже встигли налагодити добросусідські відносини. На черзі — погодження Перспективного плану та довибори.


У складі Старицьківсьої сільради п’ять населених пунктів: Старицьківка, Сонячне, Олексіївка, Зоря, Рубанівка. Сільрада знаходиться у Машівському районі на межі з Полтавським та Чутівським районами. З початком реформи децентралізації вона потрапила у сферу інтересів сусідніх громад. До варіанту з Коломацькою ОТГ Старицьківка отримала дві пропозиції на об’єднання.



Першою звернулася Кошманівська сільрада Машівського району. Але місцеві депутати, розглянувши умови об’єднання, відмовили. Була і друга спроба від Кошманівки. Зібрали громадські слухання, але результат залишився незмінним — люди не захотіли об’єднуватися з Кошманівкою. За словами голови Старицьківської сільради Наталії Горіздри, створення громади ставило б їхні населені пункти у залежне, підлегле становище.



— У Кошманівці планували утворити опорну школу, а нашу понизити у статусі — зробити початковою. До того ж, село залишилося б без землевпорядника, соцпрацівника, лише зі старостою, — пояснює Наталія Миколаївна.



Був і другий варіант — із Степним Полтавського району. Люди вагалися, але врешті не погодилися. Тоді надійшла третя пропозиція — з Коломацького.




Старицьківська рада мала три пропозиції щодо об'єднання

— Євген Почечун приїздив до нас, ми довго обговорювали спільні можливості для розвитку. Він показав переваги об’єднання саме з Коломацьким. Ми їздили до них у гості, дивилися, як все влаштоване, які плани на майбутнє. Нам сподобалося. Також ми побачили приклад Василівки, яка об’єдналася Коломацьким — сільрада функціонує, школа і клуб працюють, — говорить голова Старицьківської сільради.



Об’єднання з Коломацьким вигідне їхнім сусідам через географічне розташування. До райцентру Машівки зі Старицьківки — 28 кілометрів, до Коломацького — близько 20. Крім того, приналежність до Полтавського району, на думку Наталії Горіздри, є позитивним моментом. А комунальний транспорт громади, який є в наявності КП «Коломак», дозволяє вирішувати питання пасажирських перевезень.



Не в останню чергу на рішення об’єднуватися вплинуло й те, що Євген Почечун переконав у можливості розвитку Старицьківської сільради. Він запевнив, що всі заклади освіти, культури та медицини будуть працювати, школа збереже свій статус. Медичні послуги жителі отримуватимуть у місцевих ФАПах або в амбулаторіях Коломацького чи Василівки.



— Для нас головне, щоб працювали школа, дитячий садок, соціальні працівники, бо у нас 70% населення — люди похилого віку. Хочемо, щоб село не занепало, а розвивалося, — зазначає Наталія Миколаївна.




Для Старицьківської сільради важливо збереження школи

У Старицьківський сільраді чекають, поки у Полтавській облраді погодять Перспективний план. Після цього призначать довибори, які орієнтовно відбудуться восени. Від Старицьківської сільради до органу місцевого самоврядування Коломацької ОТГ увійдуть чотири-п’ять депутатів.



Поки йде бюрократична тяганина, Коломацька громада і Старицьківська сільрада встигли налагодити дружні стосунки. У Коломацькому сусідів уже вважають частиною ОТГ і допомагають по мірі можливостей.



— Минулої осені Євген Олександрович допоміг, щоб за кошти обласного бюджету нам полагодили дорогу між Старицьківкою та Сонячним. Наші діти отримують подарунки на День Святого Миколая, першачки — на перший дзвоник. Також нашій відмінниці на останньому дзвонику вручили 300 гривень за гарне навчання. Возили учасників дитячої самодіяльності Сонячного будинку культури в аквапарк, малечу — на День Захисту Дітей у Василівку, — розповідає голова Старицьківської сільради.



Наталія Горіздра впевнена, що у складі Коломацької ОТГ села Старицьківської сільради будуть рівноправними членами громади, отже — будуть розвиватися.


Дмитро ДЕРКАЧЕНКО

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?