Авторизация

Вісті з Полтави - Щербанівська ОТГ — взірець успішного впровадження системи Нової української школи


Вісті з Полтави - Щербанівська ОТГ — взірець успішного впровадження системи Нової української школи

Головна освітянка Полтавщини Олена Харченко і голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик

Освітяни з різних куточків області приїхали до Щербанівської ОТГ переймати досвід успішного впровадження освітньої реформи. Тут для них провели екскурсії навчальними закладами, а після відбулося засідання профільної Координаційної ради.


Огляд почали з Тростянецького НВК. Тут цьогоріч замінили всі вікна на енергозберігаючі, оснастили початковий клас за всіма вимогами Нової української школи. Зокрема, обладнали інтерактивною дошкою, проектором, новими меблями та розвиваючими стендами.



— Освітня реформа кардинально змінила як навчальний процес, так і всіх його учасників. Дітлахи, які закінчили цьогоріч перший клас, стали більш комунікабельними, навчилися працювати в команді, не бояться школи, навпаки, хочуть сюди. Вчителі постійно відвідують семінари в Україні й за кордоном, самовдосконалюються. Ми розуміємо, що так, як жили три роки тому, вже не будемо, — зауважила директорка Тростянецького НВК Наталія Драч.



Крім цього, в НВК закупили нові парти для всіх учнів, реалізували проект «Зелений клас». Останній розташований просто неба, де школярам проводять уроки на свіжому повітрі, на природі. Також гостям продемонстрували музей-кімнату хліба, де учням викладають історію.




Директорка Тростянецького НВК Наталія Драч розповідає про свій заклад


Музей-кімната хліба Тростянецького НВК

— Коли переступаєш поріг цієї школи, відчувається атмосфера любові до дітей. Такий момент, як прізвища учнів, вказані на кожній виставленій роботі — це приємно для батьків, для відвідувачів, самих школярів. Видно, що директор вболіває за школу й педагогічний колектив. Чудово організований перший клас, — поділилася враженнями начальниця загального відділу Новосанжарської ОТГ Таміла Миколос.



За словами директорки Тростянецького НВК, якісне забезпечення матеріально-технічної бази — заслуга Щербанівської сільради. Не залишалися осторонь і батьки. Оскільки освітня субвенція покривала лише частину витрат, більшість коштів — на закупівлю меблів, обладнання та всього необхідного — виділяли з бюджету громади.



Зауважимо, з 1 серпня Тростянецький НВК змінює свій статус і стає філією опорного закладу — Щербанівської ЗОШ. Це означає, що 10-11 класів у Тростянці більше не буде. На такий крок пішли заради якіснішої освіти школярів.



Наступний зразковий навчальний заклад, який не можливо оминути увагою — Розсошенська гімназія. Тут наступного навчального року за парти сядуть понад півтори сотні першокласників. В яких умовах вони навчатимуться?



— Нова українська школа — реформа, яку впроваджують на всіх рівнях. І наша ОТГ — чудовий приклад успіху на цьому шляху. За короткий проміжок часу ми зробили зовнішнє оздоблення шкіл, тепломодернізацію, оновили класні кімнати, закупили сучасну техніку. І це не заслуга Процика. Це означає, що в державі йдуть перетворення, що в нас прекрасний депутатський корпус сільської ради. Що є взаєморозуміння, повага й співпраця із районною та обласною владою, — говорить Щербанівський сільський голова Ігор Процик.




Початковий клас у Розсошенській гімназії


Директор Розсошенської гімназії Євген Яловець


Ігрова зона першокласників

Нині всі школи Щербанівської ОТГ оснащені ігровими та навчально-пізнавальними зонами, партами-трансформерами, куточками живої природи, килимками для ранкових зустрічей, необхідними підручниками, дидактичними матеріалами тощо.



— Найголовніше те, що Нова українська школа створює рівні можливості для якісного та успішного навчання дитини як із села, так і з міста, — резюмувала директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.


Прес-служба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?