Авторизация

Вісті з Полтави - У Каневі презентували виставку робіт полтавських майстринь «Образ і слово Кобзаря у вишивці»


Вісті з Полтави - У Каневі презентували виставку робіт полтавських майстринь «Образ і слово Кобзаря у вишивці»


22 травня у Каневі, на Тарасовій горі відбулося відкриття виставки та урочиста передача робіт полтавських майстринь «Образ і слово Кобзаря у вишивці» Шевченківському національному заповіднику.


Проект «Образ і слово Кобзаря у вишивці» створено за задумом автора розробок схем, Заслуженого майстра народної творчості України Григорія Кисіля. Свого часу він видав п’ять альбомів «Українська вишивка» за власноруч розробленими схемами для вишивання хрестиком, без використання комп’ютерних технологій.



Координатор проекту — вишивальниця, майстриня фриволіте, активістка Полтавського громадського Шевченківського комітету Катерина Калініченко. До проекту залучено 71 вишивальницю з Полтави та районів Полтавщини, та ще 7 активістів з Канева, серед яких і один чоловік.












Ця унікальна виставка побувала у багатьох містах нашої країни і саме за заповітом Григорія Кисіля залишиться у Шевченківському національному заповіднику.



До реалізації проекту долучився й народний депутат Юрій Бублик, який разом з командою завітав до Канева на святкові заходи з нагоди річниці перепоховання великого Кобзаря та урочистого відкриття виставки.









— Мені дуже приємно, коли проекти, до яких я долучаюся, не просто мають успіх, а мають мистецьку й історичну цінність. Натхнення та здоров’я усім майстриням, які своїми золотими руками продовжують одну з головних українських традицій, — говорить нардеп.





Прес-служба народного депутата України Юрія Бублика

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?