Авторизация

Вісті з Полтави - Комісія наклала мораторій на розміщення нових дитячих атракціонів в центрі Полтави


Вісті з Полтави - Комісія наклала мораторій на розміщення нових дитячих атракціонів в центрі Полтави

Атракціони у Сонячному парку

Комісія із розміщенням МАФів погодила облаштування дитячих зон в парках і наклала мораторій на нові атракціони в центрі міста


20 травня відбулося засідання комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Полтави. Головувала — заступник міського голови Тетяна Юрченко. Члени комісії розглянули звернення підприємців на встановлення літніх дитячих майданчиків на території міста.



Комісія надала дозвіл ФОПу Чепченко Євген Іванович на розміщення на території Корпусного парку майданчику для фотостудії та стоянки дитячих електромобілів.




Дитячі електромобілі у Корпусному парку

Комісія відмовила ФОПу Клименко Віра Юріївна на розміщення дитячого атракціону «Дитячі машинки». Причина відмови: нагромадження автомобільних атракціонів в Корпусному парку. Крім того, у підприємниці вже є дитячий автопарк біля театру ім. Гоголя.



Комісія відмовила ФОПу Нагній Антон Сергійович. Підприємець написав шість заяв на розміщення «намету для проведення майстеркласів» у різних локаціях Сонячного та Петровського парку. Причина відмови: нагромадження атракціонами.



Комісія відмовила ФОПу Міщенко Віталій Олександрович. Підприємець хотів розмістити спортивний батут в Сонячному парку. Причина відмови: нагромадження атракціонами.



Комісія надала дозвіл ФОПу Гусенко В.О. на пневматичний тир у Сонячному парку. Підприємець і раніше розміщував цей атракціон в парку.



Нагадаємо, що комісія почала видавати дозволи на дитячі атракціони у квітні. Підприємці звертаються із пропозиціями поставити батут, тир, машинки, аерохокей, надувні гірки, паровозики, машинки, каруселі та інші атракціони. Також є заявки на продаж солодкої вати, морозива, соків.




Атракціони у парку Незалежності

Комісія надала дозволи на розміщення атракціонів у таких парках міста: Сонячному, Петровському, Корпусному, Незалежності та Перемоги. Також підприємці поставили дитячі зони в мікрорайонах Левада, Сади-2, Алмазний. Однак, комісія відхиляла заявки від підприємців на встановлення нових (додаткових) дитячих атракціонів у центрі — у Сонячному, Петровському та Корпусному парках.



Підприємцям, які ставили атракціони там раніше, дозволи давали. Ввівши своєрідний мораторій, члени комісію пропонують підприємцям шукати інші місця на розміщення дитячих атракціонів.



— Якщо ми бачимо, що дуже велика потреба в чомусь є, тому ми можемо прийняти новий майданчик і в центрі. А так у нас чітке завдання — не збільшувати накопичення атракціонів. Ми все робимо для того, щоби діти змогли відпочивати, а підприємці надавати їм послуги, — розповідає депутат Вадим Ямщиков.




Тетяна Юрченко та Вадим Ямщиков

— Ніхто не заважає надавати підприємцям заяви на розміщення. Чи буде прийняте позитивне рішення, чи відмова, це вже вирішить комісія. Основна причина відмови — перевантаження. Якщо ми все заставимо атракціонами то ніде буде і гуляти. Є парки, які безпосередньо відведені під атракціони, наприклад парк «Перемога». Ми зараз вдихаємо в нього життя. Проблема в тому, що міські літні майданчики застарілі, і не кожна мама відведе туди свою дитину, — говорить Тетяна Юрченко.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?