Авторизация

Вісті з Полтави - В урочищі Триби вшанували жертв політичних репресій


Вісті з Полтави - В урочищі Триби вшанували жертв політичних репресій

Богослужіння провів Владика Федір

Біля меморіалу в Трибах, де перепоховані останки близько 200 репресованих, зібралися більше сотні людей.


19 травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. У цей день на місці перепоховання останків жертв масових розстрілів 1937-1938 років в Трибах провели урочистий мітинг. Серед присутніх були представники влади, військові, духовенство, звичайні громадяни.



Вшанувати пам’ять загиблих приїхав і голова Полтавської РДА Ігор Карімов.



— На жаль, у вітчизняній історії було багато трагічних сторінок. Ця — одна із них. Драматичні події, які пережив український народ, доводять, що насильство й тоталітаризм ніколи не приносили добра. Але попри всі намагання засекретити інформацію про діяльність тодішньої влади, злочини комунізму міцно закарбувалися в пам’яті народу. Це дає надію на те, що подібне свавілля і лиходійство навіки залишиться у минулому, — зауважив Ігор Рамазанович.




На заході були присутні представники влади


На покладання прийшли більше сотні людей

Покладанню квітів передувало заупокійне поминальне богослужіння, яке провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Владика Федір. Після служби він звернувся до присутніх з промовою.



— Молячись за усіх невинно вбитих, ми просимо про те, щоб Бог врозумив нас. Щоб ми берегли божі цінності та нашу державу. Бо якщо ми втратимо державу, повториться все те, про що ми сьогодні згадуємо. Треба трудитися, жертвуючи собою заради народу. Служити народу, ближньому — індикатор віри, духовності, культури, освіченості людини. І тоді Господь обдарує наш народ своїм благословенням, — зазначив Владика Федір.




День жертв політичних репресій — сумна дата

Після промови оголосили хвилину мовчання. Потім присутні поклали квіти до меморіалу.


Прес-служба Полтавської РДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка