Авторизация

Вісті з Полтави - УЖКГ вторично оголосить тендер на ремонт частини вулиці Пушкарівської, яку не доробили у 2018 році


Вісті з Полтави - УЖКГ вторично оголосить тендер на ремонт частини вулиці Пушкарівської, яку не доробили у 2018 році

Вулиця Пушкарівська у Полтаві

Управління ЖКГ планує днями оголосити тендер на капремонт вулиці Пушкарівської (від вул. Олеся Гончара до будинку № 14 по вул. Пушкарівській), який не доробили у 2018 році через аварійну зливову каналізацію


Днями управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому оголосить тендер на капремонт вулиці Пушкарської (260 метрів — від вул. Олеся Гончара до будинку № 14 по вул. Пушкарівській). Це буде друга спроба відремонтувати вулицю, адже перший тендер на її капремонт завершився у жовтні 2018 року. Очікувана вартість ремонту тоді склала — 4 млн 79 тис. грн. Конкурс виграло ТОВ «Будівельник 2016», яке запропонувало ціну в 3 млн 916 тис. грн (меншу пропозицію від ПП «Полтавабудцентру» в 3 млн 908 тис. грн було відхилено).



Не зважаючи на середину жовтня, міська влада тоді запевнила, що об’єкт здадуть до кінця 2018 року. Натомість підрядник частково зробив тротуари (місцями на тротуарах — шар щебеню), демонтував частину бортів та елементи зливової каналізації. При цьому сміття опинилося на газоні, де воно лежить до сих пір. У такому вигляді ця ділянка вулиці Пушкарівської перезимувала та вже дочекалася початку літа-2019.




Підрядник не прибрав будівельне сміття


Згодом його стало тільки більше — з’явилося побутове та будівельне сміття від місцевих мешканців

Заступник міського голови Олексій Чепурко повідомив, що під час ремонту підрядна організація виявила, що частина зливової каналізації «перебита», тому вирішили припинити роботи і замовити коригування проекту. Підрядник повернув аванс, а 200 тис. було зараховано за виконану частину робіт. Зливова каналізація буде виведена на вул. Сінну.



Відповідно до інформації з порталу публічних фінансів Є-data, виконавець будівельних робіт ТОВ «Будівельник 2016» отримало 226,4 тис. грн. Також місто витратило на виконання проекту та авторський нагляд 144 тис. грн (ФОП Йовенко А.С.), ще 31 тис. грн коштувала експертиза (ТОВ «Експертиза ЗО»).




Недороблений тротуар


Потік фекалій на вул. Пушкарівській — за 20 метрів від входу до адміністративного суду

Є запитання до проектувальника, чи враховував він під час своєї роботи стан зливової каналізації? Нам здається, що якщо підземні комунікації є аварійними, то проект ремонту вулиці без врахування цієї обставини можна навіть не починати.



Після знахідки аварійної ділянки управління ЖКГ, дійсно, замовило проектанту ФОП Йовенко А.С. низку коригувань: у січні за майже 80 тис. грн, а у березні — ще 60 тис. грн.






Розмір нового тендера на ремонт частини вул. Пушкарівської ще не відомий, однак, з урахуванням інфляції, він, можливо, буде вже більшим, ніж восени 2018 року. Таким чином, через раптово виявлену ділянку зливової каналізації місто переплатить і за сам безпосередній ремонт вулиці і за послуги проектувальника, який завжди готовий вносити скільки завгодно коригувань до свого проекту.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка