Авторизация

Вісті з Полтави - Продовження засідання позачергової 23-ї сесії Полтавської міськради 7-го скликання(трансляція)


Вісті з Полтави - Продовження засідання позачергової 23-ї сесії Полтавської міськради 7-го скликання(трансляція)

Відеотрансляція засідання сесії

Депутати знову зібрали сесію, офіційна причина якої — ухвалення гарантії Полтавської міськради, які орган місцевого самоврядування дає ЄБРР в рамках програми оновлення тролейбусного парку міста


20 травня, о 14:00, депутати Полтавської міськради 7-го скликання зібралися, аби продовжити засідання позачергової 23-ї сесії. Нагадаємо, її відкрили 16 травня. На розгляд депутатів винесли проект рішення «Про договір про погашення заборгованості перед територіальною громадою міста Полтави за виконання гарантійних зобов’язань».



Документ потрібен для виконання інвестиційного проекту «Оновлення тролейбусного парку Полтави», де Полтавська міськрада виступає гарантом платоспроможності КП «Полтаваелектроавтотранс», із яким ЄБРР уклало договір про надання кредиту.



16 травня сесія, із постійними перервами тривала з 10:00 і майже до 16:00. Депутати і представники виконкому говорили про проблеми транспорту, але жодного рішення так і не ухвалили.



Пізніше лідер фракції «БПП» Андрій Матковський зізнався, що довготривалі перерви пов’язані із питанням звільнення та поновлення на посаді колишнього міського голови Олександра Мамая. Того самого дня Касаційний адмінсуд розглядав скаргу екс-мера на рішення щодо його звільнення та вимогу поновлення його на посаді.



За планом депутатів, після задоволення скарги у суді (тобто поновлення Олександра Мамая на посаді міського голови) міськрада мала б повторно його відсторонити. Втім засідання перенесли на понеділок, 20 травня, на 14:00. Виходячи з цього, продовження засідання сесії міськради перенесли на той самий час.



Зазначимо, що того ж дня, 16 травня, Полтавський апеляційний суд закрив кримінальне провадження за фактом незаконного до Єдиного державного реєстру юридичних осіб стосовно, через яке було змінене ім’я керівника Полтавської міськради. В.о. міського голови Олександра Шамоту двічі змінили на вже відстороненого на той час Олександра Мамая. Колегія апеляційного суду не дозволила продовжити строки розслідування справи, у якій Олександр Мамай значився підозрюваним. Тобто для екс-мера зникли перепони для балотування до Верховної Ради цієї осені.






14:08 — Власні джерела «Полтавщини» повідомили, що засідання Касаційного адмінсуду знову перенесли. Через це, ймовірно, засідання сесії знову не відбудеться. У прес-службі суду нам повідомили, що засідання сьогодні «мало відбутися», але чи проходить воно зараз або знову було перенесено, сказати не змогли.



14:11 — Частина депутатів зібралися у сесійній залі, ще частина — продовжують комісію з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Уся фракція «Рідного міста» відсутня у залі засідань.



14:28 — Депутати почали повертатися до сесійної зали. Прийшли й представники «Рідного міста» у повному складі.


















14:30 — На засідання зареєструвалося 33 депутати. Оголосили відкриття. Олександр Шамота відкрито заявив, що депутати чекають рішення суду щодо скарги Олександра Мамая. Світлана Нестуля підтримала оголошення перерви до 12:00 22 травня. Саме на цей час, через збори суддів, перенесли засідання Касаційного адмінсуду. Окрім цього Світлана Нестуля підтвердила готовність фракції повторно відсторонити Олександра Мамая, якщо він поновиться на посаді міського голови.



Юрій Синяк заявив, що фракція «СДП» готова збиратися стільки, скільки потрібно, щоб повторити вересневе рішення. Те саме сказав і Андрій Матковський. Юліан Матвійчук також зізнався, що депутати збираються раз у раз, аби знову відсторонити Мамая. Та через це гальмується питання щодо кредиту ЄБРР. Олег Бєлоножко запропонував розділити питання щодо кредиту та щодо повторного відсторонення. На це Олександр Шамота відповів, що міськрада ще не має проекту рішення стосовно другого питання (до рішення суду немає юридичної причини його готувати) і воно не внесене до порядку денного.



14:38 — Депутати підтримали пропозицію щодо оголошення перерви. Після цього надали слово представникам громадськості, які бажають виступити.




Валентина Співак

14:45 — Першими виступили Валентина Співак та інші мешканці зруйнованого будинку на вул. Небесної Сотні, 104. 5 власникам споруди вже за 70 років. Вони вимагають виконати рішення суду і дати їм можливість приватизувати земельну ділянку, на якій стояв будинок. Мешканці заявили, що самостійно будуватимуть там житло. «Завтра я, як бомж, буду жити у фойє міської ради. Я не можу більше ходити на 5 поверх, я інвалід першої групи» — резюмувала Валентина Співак. Олександр Шамота попросив включити питання мешканців знесеного будинку на розгляд комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства.



14:55 — Андрій Матковський вважає, що Олександр Мамай свідомо переносить засідання, бо не впевнений у тому, що витратить гроші на суд, отримає рішення на свою користь, але знову буде відставлений. За словами депутата, екс-мер у суботу обдзвонював усіх голів фракцій, але усі сказали, що голосуватимуть проти нього. «Мені зателефонував останньому. Але, і я, і самі полтавці думають, що міська влада краще працює без нього. «Єдиний шанс для нього ще раз обратися — це вибори міського голови», — додав Андрій Матковський.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка