Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині визначили пріоритети для підготовки до опалювального сезону


Вісті з Полтави - На Полтавщині визначили пріоритети для підготовки до опалювального сезону

Нарада у Полтавській ОДА

Минулий опалювальний сезон в Полтавській області пройшов стабільно. Працювали аварійні бригади, які оперативно усували проблеми з системами життєзабезпечення. Для осінньо-зимового періоду цього року вже визначили першочергові завдання.


На минулорічний осінньо-зимовий період підприємства житлово-комунального господарства області вчасно підготували до роботи. Це сприяло стабільному проходженню опалювального сезону та забезпечило стабільне надання житлово-комунальних послуг. 



Для оперативного реагування на аварійні ситуації в Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА цілодобово працює аварійна диспетчерська служба. У минулому опалювальному сезоні для ліквідації аварійних ситуацій, що виникали на системах життєзабезпечення, працювало 187 аварійних бригад, в тому числі:


на усунення аварій систем теплопостачання — 35 бригад;
на усунення аварій на системах водопостачання та водовідведення — 63 бригади;
на усунення аварій в житлових будинках — 89 бригад. 

Для забезпечення безперебійного руху автотранспорту на комунальних дорогах в населених пунктах області під час найбільших опадів залучили 1500 осіб, 208 одиниць снігоприбиральної комунальної техніки та додатково 215 одиниць техніки. Також використали 142 тони палива та 36,6 тис. тон посипкового матеріалу.




Обговорення минулого опалювального сезону

За період опалювального періоду минулого року на телефон аварійно-диспетчерської служби управління житлово-комунального господарства Полтавської ОДА надійшло 171 звернення стосовно функціонування систем життєзабезпечення. Це на 45 звернень менше, ніж за опалювальний період 2017/18 року. 



— Всі аварійні ситуації, що виникали, усували оперативно, протягом 3-8 годин. Тому вони не вплинули на якість надання послуг з централізованого опалення, гарячого та холодного водопостачання та водовідведення, — прокоментував в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.




Роман Товстий

До наступного опалювального сезону комунальним підприємствам області необхідно підготувати більше 6700 житлових будинків та 1368 об’єктів соціальної сфери. У житлових будинках підвищеної поверховості перевірити стан автоматичних систем димовидалення та включення підвищувальних насосів. 



— У дорожньо-мостовому господарстві запланували провести капітальний ремонт 300 тисяч м² міських вулиць та доріг, підготувати 210 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки та 25 тис. тон посипкового матеріалу, — розповів директор Департаменту будівництва ПОДА Тимофій Голбан.




Тимофій Голбан

Також необхідно підготувати 177 котелень централізованого теплопостачання та 590,2 км теплових мереж. Теплопостачальні підприємства області запланували реконструювати та замінити ветхі й аварійні ділянки мереж теплопостачання в Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубниах та Гадячі. Крім того, продовжать роботу з технічного переоснащення та реконструкції котелень із заміною застарілого технологічного обладнання. 



Загальний обсяг коштів, передбачених на виконання підготовчих та ремонтних робіт, складе 60,5 млн грн. З них 57,1 млн грн — кошти підприємств комунальної теплоенергетики, а 3,39 млн грн — місцевих бюджетів.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?