Авторизация

Вісті з Полтави - Побитий на Леваді відеооператор Денис Руденко помер у лікарні — у поліції є ймовірний підозрюваний


Вісті з Полтави - Побитий на Леваді відеооператор Денис Руденко помер у лікарні — у поліції є ймовірний підозрюваний

Фото: fb.com/profile.php?id=100001694405297

У полтавській обласній лікарні помер відеооператор Денис Руденко, який тиждень тому зазнав нападу — поліція має можливого підозрюваного


Цієї ночі у реанімації Полтавської обласної клінічної лікарні ім. Скліфосовського помер відеооператор Денис Руденко. До медиків він потрапив після нападу 10 травня. Про смерть чоловіка повідомили його близькі на власних сторінках у Facebook.



Нагадаємо, подія сталася 10 травня, близько 23:00. Поблизу будинку на просп. Миру, 24, що на Леваді, на Дениса Руденка напали невідомі. Його сильно побили. До лікарні він потрапив у тяжкому стані.



Після госпіталізації чоловіка ввели у стан медичної коми та видалили гематому мозку. У Дениса Руденка діагностували перелом основи черепа. Також йому вибили око.



За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Кваліфікація — ч.1 ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження).






У ніч з 18 на 19 травня Денис Руденко помер у лікарні. Як повідомляють близькі оператора, вони були впевнені, що Денис іде на поправку — його стан стабілізувався. Але вночі у нього різко впав тиск. Лікарі довго його реанімували, але врятувати не змогли.



У реєстрі судових справ опубліковано кілька ухвал щодо проведення розслідування. Судячи з них, поліція вже має ймовірного підозрюваного у нападі, але поки офіційного повідомлення про підозру оголошено не було.




Витяг з Єдиного державного реєстру судових рішень

В рамках розслідування слідчі взяли з місця події змиви згустків крові та «бурої речовини» з асфальту, сліди від рук та скляну пляшку з-під слабоалкогольного напою «Ром Кола».



Наступного після події дня правоохоронці встановили, хто може бути причетний до нападу на Дениса Руденка. Цю особу обшукали та вилучили у чоловіка мобільний телефон. На думку слідчих, він може містити сліди злочину.



Судячи з матеріалів справи, поки офіційно нікому оголошено про підозру не було.



Як повідомили «Полтавщині» у відділі комунікації ГУНП в Полтавській області, після смерті потерпілого справа буде перекваліфікована на ч.2 ст.121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Тоді нападнику замість 5-8 років ув’язнення загрожуватиме від 7 до 10 років.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка