Авторизация

Вісті з Полтави - На території артскладів знайшли рештки людей, вбитих під час Другої світової війни


Вісті з Полтави - На території артскладів знайшли рештки людей, вбитих під час Другої світової війни


Поліція знайшла на території колишніх артскладів близько 50 людських кісток. На деяких кістках проглядаються сліди від кульових поранень.


15 травня у Полтаві на території колишніх артскладів у траві знайшли людські кістки. Про це повідомили в прес-службі поліції області.



— Нам зателефонували мешканці Полтави, які прогулювалися на території артскладів і повідомили про знахідку. На місце виїхала слідчо-оперативна група та судово-медичний експерт. Рештки були знайдені в чотирьох місцях. Загалом близько 50 кісток різної форми та довжини. За висновками судово-медичного експерта, цим кісткам більше 70 років. Це поховання часів Другої світової війни. На деяких кістках проглядаються сліди від ушкоджень та кульових поранень. Рештки будуть відправлені на дослідження в судово-медичну експертизу, — розповів інспектор слідчого відділення Київського району Володимир Пасічко.









На артскладах вже не вперше знаходять людські кістки. Знайдені там рештки додають до матеріалів єдиної кримінальної справи, яка відкрита за статтею 115 КК України (умисне вбивство).



Нагадаємо, що влада міста хоче віддати території колишніх артскладів під будівництво нового мікрорайону. Частина громадськості не дає цього зробити, вимагає знайти усі місця поховань розстріляних військовополонених і побудувати на цій території меморіал. 23 травня до Полтави мають приїхати пошуковці зі Львова, які визначатиму місця масових поховань.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?