Авторизация

Вісті з Полтави - У дитячій лікарні Кременчука загинув однорічний хлопчик — прокуратура взяла розслідування під контроль


Вісті з Полтави - У дитячій лікарні Кременчука загинув однорічний хлопчик — прокуратура взяла розслідування під контроль


Прокуратура Полтавської області взяла на контроль хід розслідування кримінального провадження за фактом смерті однорічної дитини, яку лікували у Кременчуцькій міській дитячій лікарні


Органи прокуратури Полтавської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) КК України. Мова йде про випадок смерті однорічної дитини у стінах Кременчуцької міської дитячої лікарні. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.



Під час досудового розслідування кримінального провадження слідство встановило, що 27 квітня 1-річному хлопчику стало зле дома, його батьки відвезли до Кременчуцької міської дитячої лікарні. У лікарні лікар поставив малолітньому попередній діагноз «гастроентероколіт» та направив до інфекційного відділення. Протягом лікування дитині не ставало краще, а вже 29 квітня хлопчик помер. Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть причиною смерті хлопчика стала токсична енцефалопатія. Вийшло так, що хлопчика лікували від захворювання шлунку, а смерть настала, за попередніми даними, від набряку мозку.



На даний час у кримінальному провадженні проводиться низка слідчих розшукових дій, призначена судово-медична експертиза та отримано дозвіл на тимчасовий доступ до медичної документації померлого.






Більш докладно про це випадок розповіла знімальна група «ТСН». Батьки померлого хлопчика розповіли, що дитині стало зле протягом дня. Хлопчика госпіталізували до лікарні, однак лікарі не підходили до хворого (був вихідний день), тільки медсестра ставила крапельниці, які не призводили до полегшення стану. Тоді мати сама понесла дитину до реанімації, де на неї нагримали лікарі, що вона довела дитину до критичного стану — набряку мозку та легенів.



Лікарі на ситуацію реагують менш емоційно, стверджують, що лікували хлопчика згідно з медичним протоколом, він постійно перебував під професійним наглядом, але його стан стрімко погіршився.



Токсична енцефалопатія — це отруєння тяжкого ступеня. Саме отруєння може виникнути, як при разовій і дуже великій дозі прийому речовини в організм, так і при регулярному і поступовому його накопиченні. Гостре токсичне отруєння може виникнути при важкому ураженні клітин головного мозку за мінімальну кількість часу.



У січні 2015 року кременчуцьких лікарів відстороняли від роботи через смерть пацієнтки: 19-річній дівчині ввели аргон замість кисню.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?